Maaelu abipaketi taotlusi võib esitada, kuid otsuseid veel teha ei saa

maaelu.postimees.ee
Copy
Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg.
Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg. Foto: Elmo Riig

8. aprillil kinnitas Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõukogu koroonaviiruse tõttu raskustesse sattunud maaettevõtjatele suunatud finantsmeetmete tingimused. Kuigi otsuseid MES veel teha ei saa, võib taotlusi juba esitada.

MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg ütles Maatunnile antud intervjuus, et huvi on olnud suur ja esimese nädala jooksul oli küsimustega MES-i poole pöördujaid palju.

“Me oleme ütlenud, et taotlusi võite esitada ja ongi hea, kui neid esitatakse, siis meil tekib ülevaade, kus need kitsaskohad on, kuigi meil on endal uuringud tehtud ja arusaam olemas sellest, mis on täna ja mis võib tulla. Taotlusi võtame vastu, aga otsustada ei saa,” sõnas ta.

200 miljoni suuruse meetmete paketi täpsem kasutamine selgub tema sõnul sel nädalal, kui ka valitsus neid meetmeid arutab ning seda, kui kaua võtab aega, et raha taotleja kontole jõuab, Rosenberg ennustada ei osanud.

8. aprillil kinnitas Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõukogu koroonaviiruse tõttu raskustesse sattunud maaettevõtjatele suunatud finantsmeetmete tingimused, mis aitavad leevendada bio- ja maamajandusettevõtjate viiruspuhangust tulenevaid majanduslikke raskusi.

Nõukogu kinnitas neli meedet, mida MES saab kombineerida vastavalt ettevõtjate vajadustele.

Uued käendus- ja laenumeetmed on suunatud ettevõtjatele, kes on pärast 31.12.2019 sattunud raskustesse COVID-19 puhangu tõttu.

Meetmete osas vastavad MESi analüütikud, kelle kontaktid leiab siit 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles