Sotsiaalmeedia algatus viib maaettevõtted ja vabatahtlikud kokku (6)

Teele Üprus
, Maa Elu peatoimetaja
Copy
Vabatahtlikuks võib kandideerida igaüks, kes maatööd ei karda. Oodatud on inimesed üle Eesti.
Vabatahtlikuks võib kandideerida igaüks, kes maatööd ei karda. Oodatud on inimesed üle Eesti. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Facebookis on käivitatud algatus Tule #maaleappi, mis viib kokku tööjõukriisis maamajandusettevõtted ja vabatahtlikud üle Eesti.

„Meie esmane fookus on leevendada kiirete hooajatööde pinget, aga mõnikord võib sellisest koostööst sündida elu muutev otsus ja mõni hea inimene leiabki uue kutsumuse maal,” sõnas algatuse üks looja Evelyn Sepp.

Sotsiaalmeedia vahendusel leiab kaks ankeeti: üks ettevõtjale, kes võib abi vajada, ja teine vabatahtlikule. „Soovime kaardistada esmased vajadused ja võimalused, seejärel viime asjaosalised kokku. Aitame seda korraldada. Kui vaja, siis transpordi või ööbimise või toitlustusega,” rääkis Sepp.

Vabatahtlikuks võib kandideerida igaüks, kes maatööd ei karda. Oodatud on inimesed üle Eesti. Samuti on teretulnud ettevõtted, kes saavad algatust toetada – transpordi, kütuse, toitlustuse või majutusega.

„Eesti toidujulgeolek on sõna, mida viimati sellises tähenduses kasutati teise maailmasõja ajal. Kogu maailm on kriisis, piirid on kinni, viirus möllab, eriolukorra leevenemisest pole kellelgi aimu. Isegi kui eriolukord lõpetatakse, ei lõpe erakorraline olukord maal ja majanduses veel niipea. Loomad või taimed aga ei oota, kuni poliitikud vaidlevad või viirus peatub. Kõik, mis jääb kevadel tegemata, jääb sügisel noppimata,” selgitas Sepp.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles