Eesti piimatootjad kahtlustavad leedukaid oma tootjate soosimises (1)

maaelu.postimees.ee
Copy
Eesti toorpiimatootjad leiavad, et kuna Poolas ei vajata enam nii palju Leedu piima ja sellele otsitakse turgu oma riigis, kaitsevad leedukad kunstlikult tekitatud piirijärjekordadega oma turgu väljast tuleva piima eest.
Eesti toorpiimatootjad leiavad, et kuna Poolas ei vajata enam nii palju Leedu piima ja sellele otsitakse turgu oma riigis, kaitsevad leedukad kunstlikult tekitatud piirijärjekordadega oma turgu väljast tuleva piima eest. Foto: MINDAUGAS KULBIS/AP

Toorpiim Eestist ja Lätist on jäänud toppama Leedu piirile ning Eesti piimatootjad väidavad, et piiri-järjekorrad on tekkinud Leedu pärast, kes kaitseb oma koduturgu.

Eesti ja Läti toorpiima tootjad sõltuvad Leedu piimatööstusest. Kui sajad tonnid toorpiima üle piiri ei pääse, puuduvad siin võimalused sellise hulga muutmiseks juustuks või pulbriks, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Kui Leedu turule jõuab Eestist iga päev 500 tonni toorpiima, siis paarsada (tonni) viivad nad ise Poola poole oma piima, mille kvaliteet on oluliselt kehvem. Täna on olukord, kus Poolas ei vajata enam nii palju Leedu piima. See piim omakorda voolas tagasi Leedu turule," selgitas olukorda Jõgevamaa põllumajandustootjate liidu juhatuse liige Raul Soodla.

Meie toorpiima tootjate plaan mustaks stsenaariumiks on lasta Leedus pulber ning juust valmis toota, Eestisse tagasi tuua ning ise üritada turustada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles