Piimatööstus hakkab kasutama 100% taaskasutatavaid pakendeid

maaelu.postimees.ee
Copy
Esimene toode, mis 100% taaskasutatud pakendis müügilettidele jõuab, on Saaremaa Öko mahetäispiim.
Esimene toode, mis 100% taaskasutatud pakendis müügilettidele jõuab, on Saaremaa Öko mahetäispiim. Foto: Saaremaa Piimatööstus

Saaremaa Piimatööstus tegi kevade algul poolemiljonilise investeeringu tootmisliini, mis võimaldab pakendada piimatooteid 100% taaskasutatavasse purepakendisse.

Uus pakend on esimene omataoline Eestis, sest see on valmistatud ainult taaskasutatavast materjalist. Pakendi ja korgi plastiku valmistamiseks on kasutatud Soome mändide puidujääkidest valmistatud õli. Pealegi on pakend süsinikuneutraalne.

„Esimene toode uuelt liinilt on MO Saaremaa Öko mahetäispiim 4,0–4,4% rasvasisaldusega. Varem oli see pakendatud plastkanistrisse, kuid nüüd on saadaval poole- ja üheliitrises keskkonnasäästlikus Elopakis,” rääkis Saaremaa Piimatööstuse juht Valdis Noppel.

Lisaks tõi ettevõte turule uue kaubamärgi MO Saaremaa, mida hakkavad tulevikus kandma ettevõtte kõik tooted. Noppeli sõnul toodi uus kaubamärk turule, et rõhutada ettevõtte saartekeskset päritolu ja kohalike piimatoodete kvaliteeti.

„Saaremaa Piimatööstuse omanikud on Saare-, Hiiu- ja Muhumaa piimatootjad. Uus kaubamärk annab võimaluse rääkida meie ehk MO Saaremaa lugu, tuua esile saarte eripära ning turul selgelt eristuda,” selgitab Noppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles