Ees ootab heitliku ilmaga nädal: tuleb nii külmakraadne kui lörtsiseid sajuhooge

maaelu.postimees.ee
Copy
Lörts.
Lörts. Foto: Liis Treimann

Päikeseküllane rahulik kirgas kevadilm on mõneks ajaks läbi ja saabuv nädal toob nii lund, lörtsi kui vihma ning tõstab aeg-ajalt tuule väga tugevaks, teavitab Riigi ilmateenistus.

Esmaspäevaks jõuab Skandinaaviast väike madalrõhkkond ühes lumepilvedega, mis eelkõige katavad Lääne-Eesti.  Hiiumaal võib enam kui 5cm, Saaremaal paari-kolme sentimeetri paksuse kiht maha jääda, ka mandri lääneservas saab maa valgeks. 

Teisipäeva öö on selgineva taeva all karge – termomeetrinäidud langevad -10°C lähedale. Päev on plusskraadidega ja sajuta, aga tasapisi jõudu koguv edelatuul annab märku lähenevast ilmamuutusest.

Kolmapäeval võtab võimust madalrõhkkond, paneb edelatuule ühes tugevate tuuridega lõõtsuma ja toob nii lund kui lörtsi, hiljem vihma. Kuna öö hakul jõuab temperatuurifoon veel napilt miinuspoolele langeda, päevaks aga kindlalt plusspoolele tõusta, siis tuleb teedel libeduseohuga arvestada.

Neljapäeva öö on taas rahulikum, selgem ja alla 0°C langeva temperatuuri tingimustes märjad teepinnad külmuvad ja libeduseoht püsib. Päev toob vesiseid sajuhooge ja algav edelatuule tõus annab märku uuest lähenevast madalrõhkkonnast, mis võib reede tormiseks ja sajuseks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles