Talunike asendusteenus jätkub ka eriolukorras

maaelu.postimees.ee
Copy
Asendustalunike teenus on hetkel väga vajalik. Et vähendada asendustalunike ja tootjate vahelist kokkupuudet ja vähendada viiruse leviku riski, tegi talupidajate keskliit teenuse korralduses mitmeid muudatusi.
Asendustalunike teenus on hetkel väga vajalik. Et vähendada asendustalunike ja tootjate vahelist kokkupuudet ja vähendada viiruse leviku riski, tegi talupidajate keskliit teenuse korralduses mitmeid muudatusi. Foto: Elmo Riig

Kuna toidutootmine on hädavajalik, siis jätkub Eestimaa Talupidajate Keskliidu asendusteenuse pakkumine tavapäraselt. Hetkel on olukord aga iga päev muutuv ning liit prognoosib, ETKLi asendusteenuse järgi nõudlus pigem kasvab kui kahaneb. Et vähendada nakkusriski, tegi liit  asendusteenuse töökorralduses muudatusi.

“Meie jaoks on oluline, et toidutootmine jätkuks ning kõik vajalikud tööd taludes saaksid tehtud. Siiski peame maandama kõiki võimalike riske, et hoida ka oma asendustalunike tervist,” seisab liidu kodulehelt.

Et vähendada asendustalunike ja tootjate vahelist kokkupuudet viiruse leviku riski maandamiseks, muudetakse ajutiselt töölehtede vormistamise ja allkirjastamise korda. Asendustalunik vormistab kohapeal töölehed, kuid tootjal ei ole kohustust töölehti allkirjastada. Asendusteenistuse piirkonna juht võtab tootjaga telefoni teel ühendust ning võrdleb ja kontrollib tehtud töötunde. Vajadusel vormistame volitused asenduteenistuse piirkonnajuhile töölehtede allkirjastamiseks.

Kõikidele asendustalunikele saadetakse desinfitseerimisvahendid ning kummikindad ja aluskindad esimesel võimalusel. Käte regulaarne pesemine on kohustuslik. Asendustalunikul on kohustus kasutada desinfitseerimisvahendeid ka väljaspool tööaega.

Asendustalunikul on kohustus kasutada desinfitseerimisvahendeid ka väljaspool tööaega.

Asendustalunikel palutakse riskide maandamiseks hoiduda igasugustest lähikontaktidest taludes. Oluline on tagada nii talunike kui ka asendustalunike tervise hoidmine.

Kui asendustalunik tunneb ennast tõbisena või haigena peab ta sellest esimesel võimalusel teavitama piirkonnajuhti, kes siis leiab kiirelt lahenduse asendusteenuse jätkamiseks ja asendaja töölt kõrvaldamiseks.

Talunik, kes on haige ning sellest tulenevalt tellinud asendusteenuse peab vältima igasugust kontakti asendustalunikuga ja korraldama töö selliselt, et ei toimuks omavahelist kokkupuudet. Töökorraldused antakse edasi telefoni või elektrooniliste sidevahenditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles