Jahimehed taotlevad huntide murtud jahikoerte eest riigilt kompensatsiooni

maaelu.postimees.ee
Copy
Jahikoera hukkumist ülesannete täitmisel ei kompenseerita. Jahikoertele pühendatud aastal soovivad jahimehed ka selle teema üle vaadata ning jõuda tulemuseni, kus koerad jääksid terveks ja hundid oleks söönud.
Jahikoera hukkumist ülesannete täitmisel ei kompenseerita. Jahikoertele pühendatud aastal soovivad jahimehed ka selle teema üle vaadata ning jõuda tulemuseni, kus koerad jääksid terveks ja hundid oleks söönud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Jahimeeste Seltsi andmetel on hundid sel jahihooajal murdnud üle 30 kodukoera ja kümmekond jahikoera. Eesti jahimehed on tänavuse aasta kuulutanud jahikoera aastaks ning taotlevad keskkonnaministeeriumilt huntide poolt murtud jahikoerte kompenseerimist. 

"Et ka jahil hukkumise korral kompenseeritaks ka jahikoeri, kes on jahil ja täidavad näiteks seakatku ülesandeid, mis on riigi poolt meile käsuna antud," ütles seltsi tegevjuht Tõnis Korts "Aktuaalsele kaamerale", viidates sellele, et koeri kasutatakse metsseajahil, mis on jahiseltsidele pandud riiklik kohustu

Riik kompenseerib näiteks karjapidajatele 50 protsendi ulatuses ennetustöid - karjakoera ostu või tarade ehitust. Looduskaitseseaduse muudatuses on selle jaoks ette nähtud 9000 eurot praeguse 3000 euro asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles