5. kuupäev tõstab maapoodide käivet

maaelu.postimees.ee
Copy
Kuu 5. päeval tekib pangaautomaatide juurde sageli pikem järjekord. Samuti on hüpet näha kaupluste käivetes. See on kurb näitaja asjaolust, et enne palga või toetuste saamist on paljudel raha otsas. Pilt on illustratiivne.
Kuu 5. päeval tekib pangaautomaatide juurde sageli pikem järjekord. Samuti on hüpet näha kaupluste käivetes. See on kurb näitaja asjaolust, et enne palga või toetuste saamist on paljudel raha otsas. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Kaubandusärimees Oleg Grossi sõnul on Eesti toidukaubanduse turg täis, kuid on üksikuid kohti, kus saab veel kauplusi avada, ja neid võimalusi näeb ta just maapiirkonnas.

"Ma ei taha öelda, et me sotsiaalseid projekte teeme, me ei saa seda teha, kuna oleme äriline ettevõte, kuid see on ikkagi mingis mõttes sotsiaalse ülesande täitmine, sest maainimestel ei ole kõikjal võimalik saada värsket kaupa ja ütleme otse: maainimene peab sama ostukorvi täitmiseks sageli välja käima rohkem raha," sõnas ta Vikerhommikule antud intervjuus.

Grossi sõnul on vaesemates Eesti piirkondades nagu Ida-Virumaa, Võrumaa ja osaliselt ka Lääne-Virumaa näha, kuidas 5. kuupäeval tõuseb poodide käive järsult. "Seal on selgelt tuntav, et kui on pensioni- ja lastetoetuse maksmise päevad, siis viskab käibe üles. Kui meil parimatel päevadel käib üle 70 000 ostja päevas, siis näiteks reedel enne palgapäeva käib 55-60 000. Siis on selgelt tunda, et inimestel on raha otsas," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles