Väätsal avati 1038kohaline lehmalaut

Silvi Lukjanov
Copy

Täna avas Trigon Dairy Farming Estonia gruppi kuuluv Väätsa Agro Lõõla farmikompleksis kolmanda lehmalauda, millega tõusti kõige suuremaks ja kasumlikumaks piimafarmiks Eestis.

Trigon Dairy Farming Estonia nõukogu esimees Joakim Helenius andis uue 1038 pealise lehmalauda avamisele kutsutud mitmetele piimafarmide esindajatele, poliitikutele ja ajakirjanikele põhjaliku ülevaate piimanduse tulevikust, rõhutades mitmel korral suurfarmide ja keskkonnasõbralikkuse tähtsust piimatootmises. „Ainult suurtel farmidel on tulevikku, sest kasumlikult saab piima toota vaid suurtes farmides ja aina rohkem tuleb suuta tootmisel mõelda keskkonnasäästmisele. Sedagi suudavad suured farmid paremini väikestest,“ lausus ta.

Ringkäigul laudakompleksis tutvustas Väätsa Agro AS juhatuse liige ja Trigon Dairy Farmingu looma- ja taimekasvatuse juht Lenno Link nii lehmade elu laudas kui ka lüpsmisprotsessi. „Tipptoodangut andvate lehmade silo on teise koostisega kui kinnistel lehmadel. Teie teete vahet silo värvis, meie koostises,“ selgitas ta. Lüpsikaruselli juures kõneles ta, et lüpsil käib üle 2000 lehma ja korraga on lüpsikarusellil tööl kolm lüpsjat. „Lüps toimub kolm korda päevas ja vajadusel saab lüpsikarusellil kiirust veel tõstagi,“ kinnitas ta. 

Täna avatava lehmalaudaga valmis Väätsa Agrol II ehitusjärk, mis läks kokku maksma üle 3,8 miljoni euro. Lisaks lüpsilaudale valmisid ka kaks silohoidlat ja kaks sõnnikulaguuni.

Väätsa Agro lüpsifarmis on 2450 lüpsilehma ja 2400 noorlooma.

Pikemalt loe neljapäevasest Maa Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles