Luual lõpetas esimene kursus metsakasvatajaid

maaelu.postimees.ee
Copy
Sel aastal oli soovijaid metsakasvataja erialale juba üle viiekümne, kuid Luua Metsanduskool sa vastu võtta vaid üheksateist.
Sel aastal oli soovijaid metsakasvataja erialale juba üle viiekümne, kuid Luua Metsanduskool sa vastu võtta vaid üheksateist. Foto: Arvo Meeks

Eesti sünnipäeva eel lõpetasid Luua Metsanduskooli täiskasvanud õppijad – metsakasvatajad ja puukooliaednikud. Haruldaseks teeb seekordse lõpetamise asjaolu, et metsakasvatajaid varem Luua koolis õppinud ei ole.

Metsakasvatajate õppega alustamise tingis elu ise – Eestis on ligi sada tuhat erametsaomanikku, kuid seni põhjalikuma metsandusõppe võimalust neile ei olnud, vahendab kooli koduleht.

Nii alustasidki Luua Metsanduskoolis läinud aastal õpet esimesed 35 õppurit, kes kord kuus käisid koolis metsatarkust taga ajamas. Hiljutise lõpetamiseni jõudis neid küll vähem, kuid kursust juhendanud õpetaja Dimitri Randoja kinnitas, et nii mõnelgi jäi seekord lõpetamata peamiselt seetõttu, et kuidagi polnud võimalik eksamile tulla ja lõpetajaid lisandub juba märtsis.

Randoja tõstis esile suurt huvi metsakasvataja õppe vastu. „Kui äsja lõpetanud kursusele vastuvõtu välja kuulutasime, eeldasime, et avame ühe grupi suurusega kuusteist õpilast. Soovijaid tuli aga üle neljakümne ja meil õnnestus avada hoopiski kaks gruppi. Sel aastal oli soovijaid aga üle viiekümne ning vastu saime võtta vaid üheksateist. Nemad alustasid õppetööga veebruari keskel,“ rääkis Randoja.

„Metsakasvatuse õppurid olid väga tublid ja asjast huvitatud,“ rääkis Dimitri Randoja. „Suures osas oli tegemist metsaomanikega, kes tahtsid metsast ja seal tehtavatest töödest rohkem teada saada, osata neid ise teha või olla teadlik tööde tellija. Kogu meie õpe oli võrdlemisi praktiline, puhast teooriat oli vähem kui tööde praktilist õppimist,“ lisas õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles