Nädalavahetuseks lubab kuni 7 soojakraadi

maaelu.postimees.ee
Copy
Kevadised lumikellukesed ja märtsikellukesed.
Kevadised lumikellukesed ja märtsikellukesed. Foto: Maarja Möldre / Sakala

Nädalavahetusel võib termomeeter näidata isegi 7 soojakraadi. Kaunist päikselist kevadilma siiski loota pole, sest nii laupäeval kui pühapäeval lubab vihma- ja lörtsisadu.

Tundub, et eelmine nädal jääbki selle talve kõige külmemaks, kommenteeris ilmatark Jüri Kamenik sel nädalal Maa Elus.

Jõhvis langes 7. veebruaril päikesetõusu ajal õhutemperatuur ootamatult –10,8 °C, mis vististi jääbki talve külmarekordiks. “Ebatavaliselt intensiivsed tsüklonid tõid suure sula ka Lapimaale, kus meetripaksune lumi sulas kohinal. Ka Eestit räsivad edaspidi tugevad tuuled, vihmasajud ja ebatavaliselt kõrge õhutemperatuur. Talvelootust pole,” sõnas ta.

Ka eelolev nädalavahetusel on oodata nii vihm- kui lörtsisadu ning temperatuurid võivad tõusta isegi 7 kraadini.

Ööl vastu laupäeva on muutliku pilvisusega sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 2-8 m/s, pärast keskööd tugevneb lõuna- ja edelatuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on -1..-5, rannikul kohati +1°C.

Päeval pilvisus tiheneb ja pärastlõunal saartelt alates hakkab vihma ja lörtsi sadama, õhtul Ida-Eestis veidi ka lund. On jäiteoht. Puhub lõuna- ja edelatuul 5-10, puhanguti 14, saartel ja rannikul 9-14, puhanguti kuni 20 m/s, õhtul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on +1..+4°C.

Ööl vastu pühapäeva sajab lörtsi ja vihma, öö esimesel poolel Ida-Eestis lund. Lõuna- ja edelatuul 5-10, puhanguti kuni 15, hommikuks tugevneb saartel ja rannikul 8-13, puhanguti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 0..+4°C.

Pühapäeval on pilves ilm ja sajab enamasti vihma. Puhub lõuna- ja edelatuul 9-15, õhtul puhanguti kuni 20, saartel ja rannikul 13-17, puhanguti kuni 27 m/s. Õhutemperatuur on +3..+7°C.

Soojad ilmad on ka uue nädala alguses, ka siis ulatub temperatuur päeval 7 soojakraadini

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles