Pöörane talv: vahtral mahl juba jookseb (1)

maaelu.postimees.ee
Copy
Mina arvan, et õige kevad algab siis, kui vahtramahl hakkab vahtrapuust jooksma ning pakub meile kosutavat ja vitamiinirohket janukustutajat.
Rahvatarkus ütleb sedagi, et vahtramahl on naistele väga kasulik ning selles vitamiinipommist saab vitamiine TERVEKS AASTAKS! Hinnakem looduse võlusid. :)
Mina arvan, et õige kevad algab siis, kui vahtramahl hakkab vahtrapuust jooksma ning pakub meile kosutavat ja vitamiinirohket janukustutajat. Rahvatarkus ütleb sedagi, et vahtramahl on naistele väga kasulik ning selles vitamiinipommist saab vitamiine TERVEKS AASTAKS! Hinnakem looduse võlusid. :) Foto: Siiri Heindla

Loodus ilmutab kevade märke: kui tavapäraselt saab vahtramahla alles veebruari lõpus või märtsi alguses, siis tänavu on kiiremad oma vahtrapuud juba tikanud ning esimene mahlgi joodud.

Õunapuu Lauril, nagu teda Võrumaal kutsutakse, on põhjust rõõmustada. Nimelt tükib ta vahtra õigeaegse tikkamise tavaliselt maha magama, sel aastal on ta aga just õigel ajal jaol, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Varem on ta vahtrapuid tikanud mõnikord veebruari lõpus, mõnikord märtsi keskel.Keset jaanuari öö jooksul puu seest nirisenud vahtramahl pole küll sama magus kui aprillis, ent vahtramahl on see ikka.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles