Lumeta talv talvsespordi Mekas asuvaid turismitalusid liigselt ei muserda

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Säärane vaatepilt avanes Väike-Trommi turismitalu õuel eelmisel nädalavahetusel.
Säärane vaatepilt avanes Väike-Trommi turismitalu õuel eelmisel nädalavahetusel. Foto: Maarius Suviste

Lõuna-Eestis asuvate turismitalude pidajad tõdevad, et lumeta talv on nende tegemistesse jälje jätnud, kuid ülearu muserdanud pole. Kuigi maa valge ei ole ja talvele omaseid asju teha ei saa, leidub alati midagi põnevat, mida teha.

„Talvel oleks lumi tore,” tõdes Valgamaal Otepää vallas asuva Väike-Trommi turismitalu peremees Alvar Koik. Paljud nende püsikliendid on suusainimesed ja praegusel lumeta talvel on neid, kes ütlevad: lund pole ja seekord ei tule. „Võrreldes eelmise aastaga on seis kehvem, tuleb tunnistada. Aga kurtma peaks siis, kui keegi enam ei tule,” kõneles Väike-Trommi peremees.

„Õnneks on firmasid, kes broneeringut ei tühista, leiavad mõne muu tegevuse,” lisas Koik. Selle juures on neile suureks abiks Loodusturism eesotsas Imre Arroga, kes korraldab tõukeratastega matku Kääriku ja Pühajärve ümbruses.

Kuplilisel Haanjamaal Suure Munamäe taga Vaskna järve ääres asub Vaskna turismitalu, mille perenaine Margit Utsal märkis, et nende turismitalu kurta ei saa. „Õnneks kõik, kes on broneerinud, on meile tulnud, olenemata lumest. Enamik on püsikliendid, kes on juba aastaid meie juures käinud ja ka lume puududes pole meid maha jätnud.”

Utsali sõnul oli neil jaanuari algus töine – nagu igal aastal olid ka tänavu külalisi Venemaalt. Kuu keskpaik on vaiksem, aga mõni seminar või koosolek ikka toimub.

Ega tali taeva jää

Eelmise aastaga võrreldes on Võrumaa turismitalul siiani sama seis olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles