Politsei hoiatab: metsaraie hooajal sagenevad kütusevargused

BNS
Copy
Metsamasin.
Metsamasin. Foto: Urmas Luik

Viimase kuu jooksul on Jõhvi politseijaoskond saanud mitmeid teateid metsaseadmete kütusevargustest, mistõttu soovitab politsei inimestel olla tähelepanelikud ning oma vara kaitseks kasutusele võtta erinevaid turvameetmeid.

Jõulude ajal varastati Alutaguse valla metsaraie objektilt bussist kütust 1000 liitrit ning traktorilt tööriistakast. Lisaks teatati kolmapäeval, et Lüganuse vallas on metsast rasketehnikalt varastatud akud ja ligikaudu 70-80 liitrit kütust.

„Kuna reeglina jääb tehnika objektile ka siis kui töid ei teostata, siis palume teil oma vara kaitsmiseks kasutusele võtta erinevaid turvemeetmeid. Näiteks tankida sõiduk hommikul või vahetult enne töö alustamist või paigaldada metsaraie objektile valvekaamera,“ ütles Jõhvi politseijaoskonna juht Andreas Kliimant.

„Kui märkate metsaraiealadel kahtlaseid inimesi või sõidukeid, siis tuleb sellest koheselt teavitada politseid, helistades hädaabinumbril 112. Kui süütegu on juba toime pandud, siis teavitage sellest esimesel võimalusel politseid. Seetõttu saame operatiivselt hakata tegutsema selle nimel, et kannatanu saaks oma vara tagasi ja teo toimepanijad väljaselgitatud,“ lisas Kliimant.

Varguste täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles