Vitamiinirikkaid jõulupuid jõuab loomaaeda varasemaga võrreldes aina rohkem

maaelu.postimees.ee
Copy
Värsked kuused sobivad hästi söögiks näiteks elevantidele, kitsedele, ninasarvikutele, alpakadele ja lammastele, kes krõmpsutavad neid vitamiinirikkaid okaspuid talvisel ajal väga hea meelega.
Värsked kuused sobivad hästi söögiks näiteks elevantidele, kitsedele, ninasarvikutele, alpakadele ja lammastele, kes krõmpsutavad neid vitamiinirikkaid okaspuid talvisel ajal väga hea meelega. Foto: Liis Treimann

Võrreldes paari eelneva aastaga on tänavu jõulupuid Tallinna loomaaeda toodud rohkem. Loomadele toiduks võetakse vastu ainult Eesti päritolu kuuski.

Võrreldes paari eelneva aastaga on tänavu jõulupuid loomaaeda toodud rohkem, praegu ligi 400 tükki ja lähiajal on veel 1000 võrra lisa oodata. Lõviosa, ligi 80 protsenti moodustavad kuused. Pühade ajal müümata jäänud kuused kuluvad loomaaias ära nii toiduks, loomade elukeskkonna rikastamiseks kui ka aedikute kaunistamiseks, selgitas Maa Elule Tallinna loomaaia kommunikatsioonispetsialist Killu Kuuben.

Värsked kuused sobivad hästi söögiks näiteks elevantidele, kitsedele, ninasarvikutele, alpakadele ja lammastele, kes krõmpsutavad neid vitamiinirikkaid okaspuid talvisel ajal väga hea meelega. Loomadele toiduks võtame vastu ainult Eesti päritolu kuuski. Kui aedikusse mahub, anname kuused ette tervetena. Suurte loomade ja loomakarjade juures kaob see väike puuke väga kiiresti.

Loomaaeda toodavad nulud loomadele söögiks ei sobi, küll kasutatakse neid aedikute kaunistamiseks ja loomade keskkonna rikastamiseks. "Oleme kuni suveni kenasti varustatud," lisas Kuuben.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles