Koikla küla elanikud võitlevad virtsahaisu vastu

maaelu.postimees.ee
Copy
Mitmes Koikla majapidamises on ilmnenud probleeme kaevuveega. Selle põhjuseks peavad elanikud sigalast levivat reostust.
Mitmes Koikla majapidamises on ilmnenud probleeme kaevuveega. Selle põhjuseks peavad elanikud sigalast levivat reostust. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Saaremaal Leisi kandi Koikla küla 24 majapidamise esindajad tegid keskkonnaametile pöördumise, milles kurdavad, et nende külas asuva sigala tegevus on rikkunud kahe talu kaevuvee. Lisaks levib sigalast vänget virtsahaisu.

„Meie soov on, et virtsa hoitaks kinnistes hoidlates, nagu teistes sigalates, et see hais ei oleks nii suur,” ütles Meie Maale pöördumise algataja, Koikla külas elav Marek Kütt.

Koikla küla elanikud ei ole rahul vedelsõnniku hoidlate sagenenud leketega. Lisaks jookseb virts elanike sõnul vahel suuremate sadude või sõnniku ülepumpamise tagajärjel hoidlast välja, ujutades üle lähedal asuva maatüki. Mitmel majapidamisel on ilmnenud probleeme kaevuveega. Selle põhjuseks peavad elanikud sigalast levivat reostust.

Loe pikemalt Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles