Väikesaarte elanikud saavad taotleda toetust

BNS
Copy
Väikesaarte programmi kuulub Kihnu saargi.
Väikesaarte programmi kuulub Kihnu saargi. Foto: Mailiis Ollino

Alates neljapäevast saab väikesaarte programmi raames taotleda toetust projektidele, mis suurendavad väikesaarte elanikele osutatavate esmatähtsate teenuste kättesaadavust ja kvaliteeti.

Väikesaarte programmi kuulub 16 saart. Programmi eesmärk on muuta väikesaarte elanikele osutatavad esmatähtsad teenused kättesaadavamaks ja kvaliteetsemaks, teatas Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK).

Programmi raames mõistetakse esmatähtsate teenustena mandri ja saarte vahelist transpordiühendust, hoolekande- ja tervishoiuteenuseid, esmatähtsatele teenustele ligipääsetavuse loomist erivajadustega inimestele, esmatarbevahendite, toidu, elektri, joogivee, kanalisatsiooni ja kütuse kättesaadavust, jäätmemajandust, juurdepääsu alus- ja põhiharidusele, päästevõimekuse tõstmist, sideteenuseid ning eluruumide kvaliteedi parandamist või nende ehitamist.

"2019. aastal otsustati väikesaarte programmi kaudu toetada üheksat projekti, sealhulgas näiteks hõljukite soetamist Manija ja Prangli saartele ning helikopteri maandumisplatsi rajamist Kihnu saarele, mis võimaldaks saareelanikele kiiresti meditsiiniabi pakkuda," ütles RTK toetuste rakendamise osakonna elukeskkonna talituse juhataja Jaak Puistama.

  • Väikesaarte programmi kuuluvad Abruka, Aegna, Heinlaid, Kesselaid, Kihnu, Kräsuli, Kõinastu, Manija, Naissaar, Osmussaar, Piirissaar, Prangli, Ruhnu, Vilsandi, Vormsi ja Väike-Pakri.
  • Maksimaalne toetus projekti kohta on 130 000 eurot.
  • Projekti oma- või kaasfinantseering peab moodustama vähemalt 15 protsenti projekti kuludest.
  • Toetuse saajad on kohalikud omavalitsused, mittetulundusühingud, sihtasutused, riigiasutused ja äriühingud.

Rahandusministeeriumi poolt ellu kutsutud programmi elluviimise eest vastutab Riigi Tugiteenuste Keskus, kes korraldab vooru laekunud taotluste hindamise ning jälgib projektide elluviimist.

Väikesaarte programmi taotlusvoor on avatud 2. jaanuarist kuni 2. märtsini. Taotlus tuleb esitada digitaalselt RTK veebilehel e-toetuse keskkonna kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles