Vibujaht võiks vähendada kokkupõrkeid metskitsedega (1)

maaelu.postimees.ee
Copy
Rita-Anette Kohava sõnul ollakse Eestis viis aastat pärasr väikeulukite vibujahi legaliseerimist valmis järgmiseks sammuks.
Rita-Anette Kohava sõnul ollakse Eestis viis aastat pärasr väikeulukite vibujahi legaliseerimist valmis järgmiseks sammuks. Foto: Kalev Saar

Vibujaht on üks võimalustest ulukite arvukuse piiramiseks kriitilistes piirkondades, leiab Vibujahiklubi Mägilased juhatuse liige ja Euroopa vibujahi föderatsiooni esindaja Rita-Anette Kohava.

Praeguses olukorras, kus metskitsede arvukus regiooniti on ületanud maa- ja metsaomanike taluvuspiiri ning metskitsede arvukus on järsult tõusnud, oleks vibujaht metskitsele üks võimalus ohjata arvukust just kriitilistes piirkondades, kirjutab ta õppelehes Sinu Mets.

Nimelt võimaldab vibujaht pidada jahti piirkondades, kus on suur avariide protsent, kuid ohutuse tõttu on tulirelvaga jahi pidamaine komplitseeritud.

Hetkel on Eestis lubatud väikeulukitele. Näiteks Taanis on metskitsi vibuga jahitud juba 13 aastat ja mullu avati ka hirvejahi 4-aastane testperdiood; Soomes legaliseeriti 2017. aasta 1. augustil vibujaht kõikidele hirveliikidele, metsseale ja muflonitele, metskitse vibujaht oli lubatud juba varem.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles