Kleebis kutsub toetama üleujutustest räsitud kartulikasvatajaid

maaelu.postimees.ee
Copy
Üleujutused on pannud Briti farmerid väga keerulsise olukorda.
Üleujutused on pannud Briti farmerid väga keerulsise olukorda. Foto: Steve Parsons/AP

Briti tuntud poekett Tesco ja edasimüüja Branston otsustasid toetada Briti kartulikasvatajaid, kes on üleujutuste tõttu sattunud suurtesse raskustesse.

Idapoolsete piirkondade kasvatajad on tõsistes raskustes: sellesügisesed üleujutused lükkasid koristusperioodi edasi või takistasid seda sootuks, kirjutab Farming UK.

Ülejutuste tõttu on saadav saak tunduvalt väiksem, lisaks mõjutab see ka kartulite välimust, mistõttu on kartuleid ka keerulisem turustada.

Üleujutused on mõjutanud peamiselt Lincolnshire'i, Norfolki ja Yorkshire'i piirkondade kasvatajaid. Kaubandusketi Tesco preemiumklassi kartulitest kasvatatakse 60 protsenti aga just Ida-Inglismaa.

Sellest nädalast hakkas supermarketite kett müüma piirkonnas kasvatatud kartulipakke, millel on spetsiaalne sinine kleebis, mis juhib tähelepanu üleujutusele ja selle tagajärgedele.

Kleebis seisab tekst: “I’m not looking my gorgeous normal self but I still taste great. Buy me and support British farmers affected by the floods.”

Nii tõmmatakse tarbijate tähelepanu teemale, et farmerid on üleujutuste tõttu suurtes raskustes ja olenemata sellest, et kartulite välimus pole ehk selline, millega tarbijad on seni harjunud, maitsevad need endiselt väga hästi. Ja neid mugulaid ostes on võimalik Briti talunikke toetada.

Kartulikasvatajad on raskustes juba teist aastat järjest. Mullu tegid seal, nagu ka paljudes piirkodades Euroopas, kahju põuailmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles