Mahepõllud tunneb peagi ära maheala siltide järgi (1)

maaelu.postimees.ee
Copy
Kõige esimene silt “Maheala” paigaldati Saidafarmi Välja ristikupõllule, kus kasvab sööt mahelehmadele, fotol farmi peremees Juhan Särgava. 130 Soome vabatahtlikku valmistasid just Saidafarmi töökojas mahealade silte, et tähistada Eesti mahepõlde.
Kõige esimene silt “Maheala” paigaldati Saidafarmi Välja ristikupõllule, kus kasvab sööt mahelehmadele, fotol farmi peremees Juhan Särgava. 130 Soome vabatahtlikku valmistasid just Saidafarmi töökojas mahealade silte, et tähistada Eesti mahepõlde. Foto: www.organicestonia.ee

Organic Estonia paigaldas esmaspäeval maheala sildi Läänemaale talunik Ain Meentalo mahevaarika põllule. Kokku paigaldatakse üle Eesti 130 sellist silti

Maheala sildid kinkisid Eesti mahetalunikele vabatahtlikud Soome ettevõttest Greenstep OÜ. Soomlased valmistasid sellel sügisel 130 silti Saidafarmis ning Organic Estonia annab need edasi paigaldamiseks kõikidele Eesti maakondadele, kirjutab Organic Estonia.

„Meile see idee väga meeldis, et vabatahtliku tööga saame tõsta esile Eestis mahealasid,“ kommenteeris sügisel Greenstep OY juhatuse esimees Tore Teir, „Oli au anda oma panus Eesti maheviljeluse heaks – see sobib igati meie ettevõtte Greenstep OY põhimõtetega – hoolida keskkonnast ja käituda ühiskondliku vastutuse põhimõtetest lähtudes.”

Mahepõllud võiksid Eestimaal senisest rohkem välja paista. Preagu ei ole põldudel mingit tunnust, et on see maheala või mitte.

Organic Estonia viis soomlaste valmistatud 10 maheala silti Saaremaa talunikele kuu aega tagasi. Esmaspäeval oli Läänemaa kord.

“Mahepõllud võiksid Eestimaal senisest rohkem välja paista. Preagu ei ole põldudel mingit tunnust, et on see maheala või mitte,” kinnitab Organic Estonia tegevjuht Krista Kulderknup ja lisab, et inimestel on kindlasti hea teada, kas tema kodukoha lähedal viljeletakse põlde mürkide ja kemikaalide vabalt või mitte.”

Järk-järgult jõutakse kõikidesse maakondadesse ja antakse kõigile üle Soome vabatahtlike abiga tehtud maheala sildid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles