„Vaata mul ette, poiss!”

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Ida-Virumaa Talupidajate Liidu direktori ametikohalt ministriks tõusnud Arvo Alleril jagus põllumeestele sõnu vaid minuti jagu.
Ida-Virumaa Talupidajate Liidu direktori ametikohalt ministriks tõusnud Arvo Alleril jagus põllumeestele sõnu vaid minuti jagu. Foto: Mihkel Maripuu

Täna hommikul ametisse nimetatud maaeluminister Arvo Alleri esimene töö oli astuda Toompeale meeleavaldusele kogunenud põllumeeste ette. Ida-Virumaa Talupidajate Liidu direktori ametikohalt ministriks tõusnud Alleril jagus põllumeestele sõnu vaid minuti jagu.

„Paljud teist võivad arvata, et 1,5 tundi ministrina olles, olen ma juba teisel pool barrikaadi. Ei ole. Kahjuks. Või õnneks,” alustas Aller.

„Vaata mul ette, poiss!” kõlas selle peale hoiatav hääl meeleavaldajate seast.

Seletamaks, miks võimulolev valitsus ei suuda erinevalt eelmisest Jüri Ratase valitsusest, täies mahus üleminekutoetusi maksta, tõi uus minister vabanduseks selle, et veelgi varasem Reformierakonna valitsus ei maksnud üldse.

„Olles EKRE minister ja nii kaua, kui maaeluministri portfell kuulub EKRE-le, võitleme maksimaaselt Euroopast saadavate toetuste eest,” ütles Aller. „Suudan edasi viia teie mõtteid.”

Jääme siis lootma, et kui oma riigi eelarvest me ei suuda maksimaalselt oma põllumeest toetada, siis Euroliidu rahakotist suudame maksimumi välja nõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles