Loodusfotograafi kaamera ette võis jääda marutaudis rebane

Copy
Rebane. Pilt on illustratiivne.
Rebane. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Loodusfotograaf Ivar-Martin Voolaid märkas kummaliselt käituvat rebast laupäeval Hiiumaal Pühalepa osavalla maadel Valipe külas ning tal õnnestus teda ka pildistada.

“Märkasin põllul rebast, kes esmasel vaatlusel mängis saagiga. Liikusin loomale lähemale, sain teda isegi telefoniga filmida. Rebane ei teinud minust väljagi, tiirutas ümber enda nagu ajaks saba taga,” kirjeldas Voolaid Hiiu Lehele.

Kuna olukord tundus huvitav, viis ta koera tuppa, võttis kaamera koos statiiviga ja läks tagasi. “Pildistasin looma ja tema tegevust, kui järsku tuli rebane hoogsalt mulle peale, veidi urisedes ja ähvardades,” rääkis Voolaid, kes seepeale eemale liikus.

Kodus pilte töödeldes ja täpsemalt vaadates avastas ta, et ühel fotol rebase suu vahutab. 

Alates 2013. aastast on Eesti ametlikult marutaudivaba riik. Siiski on haigus laialt levinud meie naaberriigis Venemaal, kus nakkuse leviala on suurenenud ning seetõttu pole marutaudioht Eesti jaoks kadunud.

Haiguse taastekke vältimiseks on Eestis kohustuslik vaktsineerida koeri ja kasse marutaudi vastu. Hiiumaal vaktsineeriti metsloomi marutaudi vastu viimati 2010. aastal.

Vaata fotot ja loe pikemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles