Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Kasumi nimel võltsitud toit satub üha sagedamini ka eestlase toidulauale

Copy
Ohtlik toidupettus on näiteks melamiini lisamine piimale, et jätta muljet kõrgest proteiinisisaldusest.
Ohtlik toidupettus on näiteks melamiini lisamine piimale, et jätta muljet kõrgest proteiinisisaldusest. Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov

Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja Hendrik Kuusk nentis, et toidupettuste teema hakkab muutuma aktuaalsemaks Eestiski, sest Euroopas avastatakse aina rohkem toidupettusi ning ka Eestis hakkatakse neile teemadele rohkem tähelepanu pöörama.

Üks osa pettustest on võltsingud, mis Eesti lettidele võivad jõuda päritolumaa valesti märkimisega. "See teema on aktuaalne – maasikad näiteks, aga mitte ainult," lausus Kuusk Pealinnale.

Ülemaailmne võltsimise objekt on mesi: näiteks Kanada turul moodustas möödunud aastal võltsitud mesi koguni 25 protsenti.

Tema sõnul tuleb Eestis uurida ka linnuliha. Kui linnuliha vees jahutada, võtab see vett enda sisse ja nii saadakse kaalu juurde. "Üks riskirühm on piim, mida tuleb Eestis uurida," ütleb Kuusk. "Meil ei ole sellega keegi vahele jäänud, kuigi on olnud kahtlusi."

Loe teemast pikemalt siit.

Tagasi üles