Kuni detsembrini tullakse autoromudele tasuta järele

BNS
Copy
Autoromud Kuusakoski vanametalli käitlemisplatsil.
Autoromud Kuusakoski vanametalli käitlemisplatsil. Foto: Margus Ansu

Keskkonnaministeerium, Kuusakoski AS ja Eesti Autolammutuste Liit alustavad esmaspäevast kahenädalase romusõidukite kokku kogumise kampaaniaga - kuni 2. detsembrini saab viimastega kokku leppida romude tasuta äraveo. 

„Me kõik teame mõnd autoromu, mis on kohas, kus ta olema ei peaks. Selle tänuväärse ettevõtmisega saame nii pildi kui kesk konna puhtamaks, eelmisel aastal samal ajal näiteks 250 romu võrra. Samuti saame meid hästi teeninud sõiduvahendile anda väärika lõpu uue alguse kujul,“ ütles keskkonnaminister Rene Kokk ning lisas, et romudest saadud materjal kasutatakse ära uute  Selle tänuväärse ettevõtmisega saame nii pildi kui keskkonna puhtamaks, eelmisel aastal samal ajal näiteks 250 romu võrra.toodete valmistamiseks. 

Keskkonnaministeerium paneb autoomanikele südamele, et inimesed annaksid oma romusõiduki õigesse kohta käitlemiseks. „Järgmise kahe nädala jooksul tuleb selline võimalus suisa koduõele,“ lisas keskkonnaminister. 

MTÜ Autolammutuste Liit pöörab omalt poolt tähelepanu veel sellele, et romud hõivavad ära paljud parkimiskohad, mistõttu jääb näiteks lumekoristus poolikuks või ei saa inimesed oma kasutuses olevaid autosid parkida.

Selle tänuväärse ettevõtmisega saame nii pildi kui keskkonna puhtamaks, eelmisel aastal samal ajal näiteks 250 romu võrra.

„Viimasel ajal on liidu poole pöördutud ka murega, et autode kinkimisel või müümisel hangeldajatele, kes lubavad registris asjad korda ajada, jääb tegelikkuses sõiduk ikkagi endise omaniku nimele. Sellisel juhul vastutab too ka kõiksugu trahvide ja muu sellise eest,“ ütles Autolammutuste Liidu tegevjuht Toomas Lember.

Autoromu, millelt ei ole eemaldatud ohtlikke osi, liigitatakse ohtlike jäätmete hulka. Maha kallatud või põletatud mootoriõli võib põhjustada ohtu nii keskkonnale kui tervisele.

Autoromust eemaldatakse tolle käitlemise ajal 6 kuni 12 liitrit vedelikke (v.a. kütus). Lisaks põhjustavad tõsist muret pliiakude vale käitlemine ning plastiku põletamine. 

Lisainfot saab Eesti Autolammutuste Liidu telefonilt 5188213 või Kuusakoski tasuta lühinumbrilt 13660 või

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles