Aktivistid tahavad elusloomade veo lõpetamist EL-i välistesse maadesse

BNS
Copy
Eesti loomakaitsjad avaldasid hiljuti kaadrid, kuidas Leedu ja Ukraina loomi Lähis-Ida tapamajades piinarikkalt ilma uimastamata tapetakse. Et ka Eesti saadab loomi sarnastesse sihtkohtadesse, nõuavad loomakaitsjad, et Eesti valitsus sellise veo lõpetaks. Pilt on illustratiivne.
Eesti loomakaitsjad avaldasid hiljuti kaadrid, kuidas Leedu ja Ukraina loomi Lähis-Ida tapamajades piinarikkalt ilma uimastamata tapetakse. Et ka Eesti saadab loomi sarnastesse sihtkohtadesse, nõuavad loomakaitsjad, et Eesti valitsus sellise veo lõpetaks. Pilt on illustratiivne. Foto: Ash Sudra Photography /SWNS.COM/Ash Sudra Photography /SWNS.COM

Loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad esindajad kohtuvad teisipäeval maaeluminister Mart Järvikuga, kellega tuleb jutuks tapale saadetavate elusloomade veo lõpetamine Euroopa Liidu (EL) välistesse riikidesse.

Loomakaitsjad esitavad ministrile 14 000 allkirja algatuse toetuseks ning arutavad järgmisi samme loomade väärkohtlemise lõpetamiseks, teatas organisatsioon.

Eesti loomakaitsjad avaldasid hiljuti koostöös rahvusvahelise organisatsiooniga Animals International kaadrid, kuidas Leedu ja Ukraina loomi Lähis-Ida tapamajades piinarikk Eesti loomakaitsjad avaldasid hiljuti koostöös rahvusvahelise organisatsiooniga Animals International kaadrid, kuidas Leedu ja Ukraina loomi Lähis-Ida tapamajades piinarikkalt ilma uimastamata tapetakse. Kuna ka Eesti saadab igal aastal tuhandeid loomi sarnastesse sihtkohtadesse, nõuavad loomakaitsjad, et Eesti valitsus sellise veo lõpetaks. alt ilma uimastamata tapetakse. Kuna ka Eesti saadab igal aastal tuhandeid loomi sarnastesse sihtkohtadesse, nõuavad loomakaitsjad, et Eesti valitsus sellise veo lõpetaks.

"Eestis on 14 000 inimest, kes nõuavad valjuhäälselt selle julma veo lõpetamist. Avalik huvi loomade heaolu vastu on väga suur," sõnas Nähtamatute Loomade kampaaniajuht Triin Lutsoja.

"Loodame koostöös maaeluministeeriumiga jõuda mõistliku lahenduseni, et loomad ei peaks enam nii kurnavat teekonda läbima, ainult et jõuda sihtkohta, kus nende tegelikud piinad alles algavad."

Eesti loomakaitsjad avaldasid hiljuti koostöös rahvusvahelise organisatsiooniga Animals International kaadrid, kuidas Leedu ja Ukraina loomi Lähis-Ida tapamajades piinarikkalt ilma uimastamata tapetakse.

Ka veterinaar- ja toiduamet (VTA) avaldas muret loomade heaolu pärast. "Loomade vedu kätkeb endas palju heaolu riske ning siinkohal toetan Nähtamatute Loomade kampaaniat juhtida tähelepanu tegelikule olukorrale. Paraku nii pikkade vahemaade ja väljaspool Euroopa Liitu kehtivate madalamate heaolustandardite tõttu ei suuda me tihti tagada meie loomadele vajalikku heaolu elu lõpuni," sõnas VTA loomatervise ja -heaolu osakonna juhataja Harles Kaup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles