Belgia on taas ühegi hundita

maaelu.postimees.ee
Copy
Kui näiteks Leedus raporteeritakse sagenenud hundirünnakutest, siis Belgia kuningriigis on teistlaadi mured - riigi ainsast hundist pole maikuust alates midagi kuulud. Pilt on illustratiivne.
Kui näiteks Leedus raporteeritakse sagenenud hundirünnakutest, siis Belgia kuningriigis on teistlaadi mured - riigi ainsast hundist pole maikuust alates midagi kuulud. Pilt on illustratiivne. Foto: H. Pieper / imago/blickwinkel

2018. aasta jaanuaris ületas rahvusvahelist uudiskünnist nooruke emane hunt Naya, kes kümne päeva jooksul Saksamaalt läbi Hollandi Ida-Belgiasse rännates ligi 500 kilomeetrit läbis. 

Hunt, kes rahva seas sai nimeks Naya, oli esimene võsavillem, keda Belgias enam kui 100 aasta jooksul oli nähtud. Viimane teadaolev hunt kütiti seal aastal 1897.

Nüüd on Naya taas üle-Euroopalistes uudistes - enam kui tõenäoliselt langes emahunt koos oma järglastega salaküttide ohvriks, vahendab Looduskalender.ee

Naya saabumisega Belgiasse täitus ka suur looduskaitseline eesmärk – hunt oli viimaks ometi tagasi igas Mandri-Euroopa riigis. Veelgi rohkem elevust külvas mais 2019 jäädvustus rajakaamerast, mis andis jäädvustus alust väita, et Naya oli tiine.

Pärast maid pole Nayast ja tema kutsikatest märkigi olnud. 

Loe pikemalt Looduskalender.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles