5.-9. oktoobrini toimub Saksamaal Kölnis rahvusvaheline toidumess ANUGA 2019, millest Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja korraldatud stendidel võtab tänavu osa 16 Eesti toidutööstust. Tänavu saja-aastaseks saaval messil loodavad toidutootjad leida uusi ekspordivõimalusi.
Eesti põdraliha valiti 3000 uudistoote seast 15 parema hulka
Messil toimub lisaks toodete eksponeerimisele palju konkursse, töötubasid, vestlusringe ja muid üritusi.
Ühe toreda näitena võib tuua uuenduslike toodete konkursi, kus esmases valikus oli üle 3000 toote, kuid 15 parema hulka valiti ka Linnamäe Lihatööstuse Põdraliha Äkis.
Messi tunnuslause on Taste the Future! (Maitse tulevikku!) ja nii tutvustavadki toiduettevõtted oma uuemaid ja paremaid tooteid Euroopa suurimal turul Saksamaal. Messil esineb tänavu üle 7500 eksponendi kogu maailmast ja messi külastab ligi 200 000 külastajat 198 erinevast riigist.
Soov sellel maailma suurimal rahvusvahelisel toidumessil oma tooteid tutvustada on meie toidutööstuste seas järjest kasvanud.
«Eesti toiduainetööstused panustavad üha enam ekspordi arendamisele. Soov sellel maailma suurimal rahvusvahelisel toidumessil oma tooteid tutvustada on meie toidutööstuste seas järjest kasvanud, kui eelmisel korral oli koja poolt korraldatud stendidel esindatud 9 ettevõtet, siis tänavu on neid juba 16,» ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kvaliteedijuht ja messide koordinaator Evi Randpere.
Eesti ettevõtetest esitlevad oma tooteid Eesti Sai OÜ, Balsnack International Holding AS, Eesti Leivatööstus AS, Salvest AS, Chaga OÜ, Must Küüslauk OÜ, Puljong OÜ, Saku Õlletehase AS, Largo AS, Värska Vesi AS, Linnamäe Lihatööstus AS, Nõo Lihatööstus AS, Saaremaa Lihatööstus AS, Eesti Pagar AS, Saaremaa Piimatööstus AS ja Saaremaa Deli Food OÜ.
Esimest korda toimus ANUGA mess 1919. aastal Stuttgadis, kuid alates 1951. aastast toimub järjepidevalt Kölnis.
EPKK ühisstendidel esindatud ettevõtete osalemist toetatakse turuarendustoetuse abil. Lisaks toidutööstustele osalevad messil ka Eesti Kalaliidu poolt koondatud kalatööstused.