Paljud Eesti saunad on tuleohtlikud

Copy
Rookatusega hoone põleng tõi kaasa suure varalise ja moraalse kahju.
Rookatusega hoone põleng tõi kaasa suure varalise ja moraalse kahju. Foto: 2 × Sander Mäekuusk

Ehitamisel või renoveerimisel peaks enne hinna, välimuse ja materjali valimist mõtlema riski vältimisele. Ligi kaks aastakümmet kahjukäsitlejana töötanud OÜ Kahjuhaldus juhataja Sander Mäekuusk tõdes, et enamikku tema käsitletud tuhandetest kahjujuhtumitest oleks saanud ära hoida, ehkki on ka loodusjõudusid, mille vastu ei saa.

Tuli on kõige ohtlikum inimelude ja vara ohustaja. „Paljud tuleõnnetused on seotud tahkekütteseadmetega, kus metallist küttetorud pole paigaldatud ohutult. Julgen väita, et väga paljud saunad on tuleohtlikud. Eriti tihti võib näha ohutusnõuete eiramist, kus metallist korsten on viidud konstruktsioonist läbi ja vahemaa puiduga on jäetud liiga väikeseks. Hiljuti nägin, kus sisuliselt vastu kuuma toru oli pandud tuuletõkkeplaat. Tehakse muidki rumalusi – kerise lähedal või kohal millegi kuivatamine on väga ohtlik tegevus,” tõi Mäekuusk näiteid, kus teadmatus või oskamatus toovad kurva tagajärje.

Tuleb ette sedagi, et elektriradiaatorile, millel on selgelt kirjas, et seda kinni katta ei tohi, on kuivama pandud märjad riided. Selline tegevus on nõudnud inimelusid. Õnneks on elektrisüsteemidega seotud juhtumeid Mäekuuse kinnitusel mõne aastakümne taguse ajaga võrreldes palju vähemaks

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles