Vanast sigalast tuleb nüüd 200 kilomeetrit mikrotorusid päevas

maaelu.postimees.ee
Copy
Praegu annab Höhle tööd 15 kohalikule elanikule, pärast kavandatud laienduste elluviimist  töötajate arv kahekordistub.
Praegu annab Höhle tööd 15 kohalikule elanikule, pärast kavandatud laienduste elluviimist töötajate arv kahekordistub. Foto: Erakogu

Aastakümneid Lõiuse külas tühjana seisnud sigalahooned said uue hingamise, kui Eestis ainulaadne plastist mikrotorude valmistamise ettevõte Höhle OÜ avas täna Raplamaal oma uue tehase. Tehas toodab üle 200 kilomeetrit mikrotorusid ööpäevas, mis lähevad nii koduturule kui 12 Euroopa riiki. Tehase rajamise koguinvesteering oli üle 4 miljoni euro.

Höhle OÜ on 2016. aastal asutatud fiiberoptiliste kaablite ehk valguskaablite paigaldamiseks vajalikke mikrotorusid valmistav ettevõte. Tegevust alustati kolm aastat tagasi Jaluse külas Juuru vallas Raplamaal. Vana tehasehoone jäi aga kitsaks ning aastaga rajati eelmisest asukohast mitte kaugele Lõiuse külla uus tehas.

Aastakümneid tühjana seisnud sigalas on pärast rekonstrueerimist enam kui 6700 ruutmeetrit kaasaegset tootmispinda ning 1,5 hektarit asfalteeritud laoplatse, mis pakub tehasele laialdasi arenguvõimalusi.

Höhle tehases käib tootmine ööpäevaringselt. Suurim mikrotorude tarbija Eestis on Lairiba Arenduse Sihtasutuse projekt EstWin, klientideks on ka Telia, Elisa, Elektrilevi ja teised Eestisse kiiret Internetti rajavad ettevõtted.

Praegu annab Höhle tööd 15 kohalikule elanikule, pärast kavandatud laienduste elluviimist töötajate arv kahekordistub. Höhle müügikäive on kolme aastaga kasvanud nullist enam kui kolme miljoni euroni, käesoleval aastal ületab käibeootus neli miljonit eurot, millest enam kui kaks kolmandikku läheb ekspordiks. Suuremate eksportriikide seas on Norra, Rootsi, Soome, Taani aga ka Saksamaa, Kreeka, Hispaania.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles