Vilja tuleb nii palju, et ei jõua ära vedada (1)

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Meie põllumeeste aina uuenev tehnikapark võimaldab kiiret koristamistempot, paraku ei suuda kõige kiirematel päevadel muu logistika sammu pidada.
Meie põllumeeste aina uuenev tehnikapark võimaldab kiiret koristamistempot, paraku ei suuda kõige kiirematel päevadel muu logistika sammu pidada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimati nägid põllumehed nii head viljasaaki 2015. aastal. Võrreldes selle ajaga on tehnikapark paranenud ja koristamistempo kiirem, mistõttu annavad kitsaskohad, nagu vedajate puudus ja seisakud sadamas, nüüd eriti valusalt tunda.

Scandagra Eesti ASi viljaosakonna tootejuht Marge Pähkel sõnas, et viljavedude sujuv toimimine ja vedajate nappus on iga-aastane katsumus. Sarnane pilt avanes 2015. aastal, mil saak oli samuti väga hea. „Viimase viie aastaga on põllumeeste tehnikapark edasi läinud ja koristamistempo väga kiire,” tõi ta välja. „Kui saak on suur, tulevad murekohad kiiresti välja.”

Ettevõtte logistika- ja taristujuht Roman Kondraškin täiendas, et Scandagral tegelevad vedudega lepingulised partnerid ja kui rääkida pelgalt vilja vastuvõtmisest, saaks selle hulga masinatega kenasti hakkama, aga mahalaadimisel tekib viivitus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles