Uhkemad põllutöömasinad maksavad nelja uue maja hinna (3)

Merly Raudla
Copy
Kombain New Holland CR10.90 Revelation. Tegu on kehtiva Guinnessi rekordi kombainiga, mis suudab koristada kuni 135 tonni tunnis. Selliseid poole miljoni euroseid kombaine töötab Eesti põldudel neli.
Kombain New Holland CR10.90 Revelation. Tegu on kehtiva Guinnessi rekordi kombainiga, mis suudab koristada kuni 135 tonni tunnis. Selliseid poole miljoni euroseid kombaine töötab Eesti põldudel neli. Foto: 4 × Erakogu

Maa Elu uuris, millised on kõige moodsamad põllutöömasinad, mis praegu meie põllumeestel saaki kasvatada ja koristada aitavad. Suurtootjate igapäevakasutuses olevate masinate hinnad võivad tavainimesele ulmelised tunduda, näiteks poole miljoni euro eest saaks ehitada neli keskmist elumaja.

Põllumajandustehnika maaletoojad on Eesti ettevõtjatele toonud hulgaliselt võimsaid ja kalleid abimehi, mis aitavad tootlikkust tõsta.

Osaühingu Agriland müügijuht Mihkel Timmermann kõneles, et nemad on Eesti põllumeestele toonud mõned maailma suurimad standard-ratastraktorid. 517hobujõuline 1000 seeria Fendti ratastraktor on näiteks olemas Lääne-Virumaal JK Otsa Talu osaühingus.

„See on kindlasti suurte ettevõtete huviobjekt. Teist sellist traktorit turul ei ole,” kõneles Timmermann. Tohutu traktorimüraka hind on üle 300 000 euro.

Pumpab ise rehvid täis

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles