Luua koolinoorte digilahendus püüab aasta haridusteo tiitlit

maaelu.postimees.ee
Copy
Luua metsanduskooli metsuri eriala õpilased töötasid neja kuuga välja uuenduslikke lahendusi: tarkvara droonile ja Android-seadmele, mis teeb metsamõõtmist täpsemalt ja väiksema ajakuluga.
Luua metsanduskooli metsuri eriala õpilased töötasid neja kuuga välja uuenduslikke lahendusi: tarkvara droonile ja Android-seadmele, mis teeb metsamõõtmist täpsemalt ja väiksema ajakuluga. Foto: EIBNER/Sascha Walther / imago/Eibner

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps kuulutas sel kolmapäeval välja Aasta Õpetaja konkursi nominendid 11 kategoorias. Aasta haridusteo nominendiks on ka Luua Metsanduskooli õpilaste innovatsiooniprojekt Flying Forest.

Flying Forest on projekt, mille algatasid võistluse Samsung Digi Pass raames kooli metsuri eriala õpilased ning mis loob võimalused metsa inventeerimisandmete kogumiseks droonidega.

Projekt on leidnud laialdast huvi nii sektoris tegutsevate praktikute poolt kui ka näidanud, kuidas koolis alguse saanud ideest võib sihikindluse tulemusel saada toimiv ja arenev ettevõte. Täpsemalt saad projekti kohta lugeda siit.

Võitjad selguvad seitsmendat korda toimuval Aasta Õpetaja galal „Eestimaa õpib ja tänab“ 5. oktoobril ehk õpetajate päeval Jõhvi Kontserdimajas.

Flying Forest valiti ka Jõgevamaa Aasta Hariduse Tegu 2019 laureaadiks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles