Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Talutoidu karavan teeb Eestile taas tiiru peale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Juba teist aastat tuuritab Eestimaal talutoidu karavan.
Juba teist aastat tuuritab Eestimaal talutoidu karavan. Foto: Eestimaa talupidajate keskliit

Juba teist aastat korraldab Eestimaa Talupidajate Keskliit koostöös kohalike taluliitudega ja OTT võrgustikega talutoidu karavani, kus läbi Eesti sõidavad kohaliku toidu võrgustike Eesti OTT eestvedajad, kokad ja talutootjad.

Külastades seekord üheksat pop-up laata Eestis, kohtuvad kohaliku toidu aktivistid, talutootjad ja meedia.

Tegemist on siiski peamiselt tarbijatele suunatud üritusega ja korraldajad kutsuvad kõiki üritusel osalema ning Eesti parimaid talutoite proovima ja ostma.

Karavani eesmärk on kõigile meenutada, et meie kodumaal on praegu sügisene küllus, meie põldudel on valminud värsked viljad ja aedades parimad vitamiinid. Räägitakse, miks eelistada kohalikku toitu- tervist, kohalikku majandust, meie looduskeskkonda ja kogukondlike sidemeid silmas pidades.

Talutoidu karavan annab hea võimaluse talunikel personaalselt tutvustada tarbijatele oma toodangut

“Tänu taludele on meil olemas mahetoit, kitse- ja lambakasvatus, lihaveisekasvatus, köögivilja-, puuvilja- ja marjakasvatus, maitse- ja ravimtaimede kasvatus ja palju muud taolist. Talutoidu suurimaks trumbiks ongi selle tervislikkus ja mitmekesisus, rõhku pannakse nüanssidele. Talutoidu karavan annab hea võimaluse talunikel personaalselt tutvustada tarbijatele oma toodangut,“ sõnas Eestimaa Talupidajate Keskliidu juht Kerli Ats.

Karavani tuur algab 27. augustil Võrust, sõites läbi Tartu, Rakvere, Tabasalu, Viljandi, Haapsalu, Muhu, Kuressaare ja lõpetab 31. augustil suurejoonelise Talust Taldrikuni õhtusöögiga Saaremaal Karalas, kohaliku toidu pidupäeval ja Saaremaa Talupidajate Liidu 30. sünnipäeval. Õhtusöök valmib vaid Eesti OTT võrgustiku talutootjate toorainest ning õhtusöögi 110 inimesele valmistavad külaliskokad Norrast.

Suur talutoidu pidupäev päädib muinastulede öö lõkke süütamisega Karalas.

Karavani eestvedajad on kohaliku toidu aktivistid ning Eesti OTT eestvedajad Emil Rutiku ja Muhu nõid Sirkka. Kaasa sõidab mehhiko päritolu hobikokk ja kunstnik Leno Morfin, kes valmistab pop-up laatadel kohalikust toorainest inspiratsiooniroogasid. Liisaks liiguvad koos karavaniga linnast linna talutootjad.

Karavani peatuspaigad leiab taluliidu kodulehelt.

Tagasi üles