Hapendame ja soolame värskeid seeni

Tellijale
avatud

Tooreste seente soolamisel väheneb seenekogus peaaegu poole võrra.

FOTO: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Kuna suve lõpp on meil püsinud pikalt vihmane ja suhteliselt soe, on lootust saada korralik seenesaak. Loodetavasti tulete metsast nii suurte korvitäitega, et seeni jagub ka talvevaruks. Peale marineerimise tasub kaaluda seente hapendamist ja soolamist.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele

Hapendatakse mitmesuguseid riisikaid, eriti kohased on valge-, tõmmu-, kase-, haava-, rädi- ja kollariisikas ehk või­seen ning kuuseriisikad, kuid võib ka muid seeni hapendada: pilvikud, külmaseened, kännumamplid, heinikud ja sametkõrges.

Hapendamiseks kasutatavad seened olgu korjatud kuiva ilmaga ja kasutatakse väikeseid või keskmise suurusega seeni. Hapendamisel hävivad kõik riisikates peituvad mürkained (kase-, tõmmuriisikas), samuti kibeained (männi- ja piprariisikas).

Populaarne

Tagasi üles