Puitmajade ehitamine aitab seista kliimamuutuste vastu (1)

Sirje Niitra
Copy
Eestlaste ehitatud korterelamud Vangbergi piirkonnas Trømso linnas Põhja-Norras.
Eestlaste ehitatud korterelamud Vangbergi piirkonnas Trømso linnas Põhja-Norras. Foto: 2 × Erakogu

Viimaste nädalate uudised räägivad meie puitmajaehitajate raskustest Skandinaavia turgudel. Eesti Puitmajaliidu juhatuse aseesimees Martin Talts ettevõttest KMT Prefab OÜ tõdeb, et ehkki tervikuna on sektori kasumlikkus mõnevõrra vähenenud, siis käive ja eksport kasvab endiselt ja muretsemiseks väga põhjust pole, sest tegu on keskkonnasäästliku tulevikualaga.

„Sektoris on praegu majatehaseid, kes on soovinud liikuda suuremahuliste ja keeruliste projektide valmistamise suunas ning jäänud nende teostamisel raskustesse,” nendib Talts. „Need näited on ajakirjanduses üsna tugevalt esile tõstetud, kuid need ei iseloomusta kogu sektorit.”

Martin Talts usub, et puitmajade suuremahulisem ehitamine on lahendus, mis aitab võidelda kliimamuutuste vastu – see teadmine võiks olla igaühele lähtekohaks oma uue kodu planeerimisel.
Martin Talts usub, et puitmajade suuremahulisem ehitamine on lahendus, mis aitab võidelda kliimamuutuste vastu – see teadmine võiks olla igaühele lähtekohaks oma uue kodu planeerimisel. Foto: Erakogu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles