Kantrifestivalile oma joogitopsiga

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Festivali üks põnevam osa on kantrimehe ja -naise võistlus, kus mõõtu tuleb võtta näiteks rodeopulliga ratsutamises.
Festivali üks põnevam osa on kantrimehe ja -naise võistlus, kus mõõtu tuleb võtta näiteks rodeopulliga ratsutamises. Foto: TaaVID Meedia

Keskkonnahoidu tuleb mõistusega suhtuda – nii festivali korraldades kui ka külalisena,” alustas juttu Urissaare kantrifestivali peakorraldaja Priit Oks. Juba homme, 16. augustil saab pidu hoo sisse Viljandimaal Mulgi vallas Karksi-Nuia lähedal.

Kantrifestivalil on tänavu esimest korda kasutusel panditopsid. Neid saab lunastada kolme euro eest baarist, kuid korraldusmeeskond on soojalt soovitanud igaühel oma pooleliitrine korduskasutatav joogitops kaasa võtta. Lisaks on toidunõud ja väiksemad joogitopsid biolagunevast materjalist, mis hiljem komposteeritakse. „Toidujäägid kogume kanadele mõeldud ämbritesse,” lisas Oks.

Eelnenud neljale aastale tagasi vaadates oskas Oks rääkida, et enam kui tuhandepealist publikut koondav festival on lõpuks välja andnud prügimahu, mis jäi suurusjärku üks madalam konteineritäis. „15 kanti ehk.” Umbes pool sellest on olnud plasttopsid, mis ei kaalu küll palju, kuid võtavad äravisatuna tublisti mahtu. „Ikkagi märkimisväärne hulk kogutud prügist olid plasttopsid ja nüüd topsiringiga tahaksime hoida kokku vähemalt poole sellest prügikogusest,” rääkis Oks.

Festivalialale on seatud voolava veega kraanid, et igaüks saaks oma anuma puhtaks loputada. Tulevad ka jalaga pumbatavad topsipuhastussüsteemid ja ainuüksi seda idufirmast välja kasvanud leiutist tasuks Oksa sõnul Urissaarde kaema tulla.

„Kasutad sama topsi, sorteerid prügi, ei larista veega – kui seda kõike teed, oled maailma parim festivalikülastaja,” sõnas Oks.

Vee teema läheb aga festivalil veelgi kaugemale. Kuna ülesseatud kraanidest tuleb puhast vett, kutsutakse rahvast peole tulema ka oma korduskasutatava pudeliga, kuhu saab siis kogu peo jooksul endale kraanidest joogivett varuda.

Viies kantrifestivali aasta teeb kummarduse seni olnule ning taas rõõmustab külalisi näiteks Justament. Seni toimunust on kavva võetud kõige paremat: kantrimehe ja -naise mõõduvõtt. Samuti saab jõllitada, osaleda suupillikoolis ja line-tantsu õpitoas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles