Kolme päeva jooksul saab külastada Eesti aiapärleid

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Teiste seas saab külastada Pänu ligidal Paikusel asvat Maie Vridolini aeda.
Teiste seas saab külastada Pänu ligidal Paikusel asvat Maie Vridolini aeda. Foto: Erakogu

Esmakordselt ajaloos kutsuvad Eesti ja Läti aedade ja parkide omanikud huvilisi piiriülesele ühisüritusele “Avastades Eesti ja Läti aiapärleid”. Kui lätlased ootavad külastajaid järgmisel nädalavahetusel, siis tänasest pühapäevani avavad huvilistele oma uksed 16 Lääne- ja Lõuna-Eesti aeda.

Üldjuhul on aiad avatud kella 10-17, aga kindlasti tasub klikkida iluaiad.ee lehel asuvale kaardile, kus on lisaks iga osaleva aia asukohale täpselt kirjas, millal külastajaid oodatakse, millal ekskursioonid toimuvad, kas on avatud kodukohvik ja mida veel seal teha saaks, rääkis aiapäevade koordinaator Evely Ustav.

Seitsme tuule aed Muhumaal.
Seitsme tuule aed Muhumaal. Foto: Erakogu

Eestis on külastajad oodatud järgnevatesse aedadesse ja parkidesse: Maie Aed, Portselaniaed, Nõrga talu iluaed, Kaevandi talu iluaed, Panga talu roosiaed, Audru kiriku arboreetum, Lõosilma talu iluaed, Tamme talu ürdiaed, Räpina Aianduskool ja mõisapark, Mikko talu iluaed, Risttee talu iluaed, Rannametsa arboreetum, Seitsme Tuule Aed , Kärstna mõisapark, Saare-Tõrvaugu aiand, Sangaste mõisapark, Lepiku–Mardi talu kollektsioonaed.

Mikko talu iluaed.
Mikko talu iluaed. Foto: Erakogu

Kõik need osalevad aiad ja pargid kuuluvad projekti “Aiapärlid” (Garden Pearls) võrgustikku.

Portselaniaed Muhumaal.
Portselaniaed Muhumaal. Foto: Erakogu

Projekti “Aiapärlid”, mille raames Eesti ja Läti aiandusturismi arendusega tegeletakse, finantseerib osaliselt Euroopa Liidu Interreg Eesti-Läti programm, mille eesmärk on stimuleerida piirkondadevahelist koostööd. Projektist võtab osa 17 partnerit, kelle alla on koondunud üle 80 aia ja pargi Eestis ja Lätis. Projekti juhtpartneriks on Vidzeme Turismiassotsiatsioon.

Tamme talu ürdiaed Pärnumaal.
Tamme talu ürdiaed Pärnumaal. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles