Väike kultivaator Quarz 7 otsekülvi arendamiseks

Ain Alvela
, Maa Elu
Copy
Kultivaatorit Quarz 7 võib kasutada külviks ettevalmistamise mullaharimisriistana, aga sellele saab lisada ka teraviljakülviku ja teha otsekülvi.
Kultivaatorit Quarz 7 võib kasutada külviks ettevalmistamise mullaharimisriistana, aga sellele saab lisada ka teraviljakülviku ja teha otsekülvi. Foto: Lemken

Kergemate hulka liigituva põllupinna külviks ettevalmistamiseks või otsekülviks sobib rippkultivaator, millega saab ühendada ka teraviljakülviku ja mis kõige selle juures vajab suhteliselt vähe veojõudu.

Põllul, mis enne külvi ei lähe künni alla ja farmer soovib sellel rakendada pindmist mullaharimist, on otstarbekas kasutada otsekülvi – töökäike on vähem ja külv sujub kiiremini. Mullaharimisriistade ja külvikute tootjal Lemken on selleks otstarbeks tootevalikus rippesse haagitav lühike ja jäiga raamiga kultivaator Quarz 7, mis on mõeldud just alternatiivi pakkumiseks põllupinna kündmisele või randaalimisele.

Quarz 7 saab kombineerida mehaanilise etteandega teraviljakülvikuga, mis muide ei pea tingimata olema Lemkeni toode – ühendused klapivad ka teiste firmade külvikutega. Säärane seade võimaldab väikese ja keskmise suurusega põldudel teha efektiivset kevadkülvi ühe töökäiguga ning erinevalt suurtest kultivaatoritest või külvikutest nõuab traktorilt märgatavalt väiksemat veojõudu (alla 150 hj).

Kultivaatori kolmpunkt-ühendus võimaldab seda kasutada nii ees- kui ka tagahaakes, sõltuvalt mullatüübist saab aga mitme erineva seast valida just õiged tööorganid. Lisaks kuuluvad kultivaatori komplekti mitut sorti tihendusrullid. Töölaius on kolm või neli meetrit, vastavalt sellele tuleb valida kultivaatoriga sobitatav külvimasin.

Kultivaatoril on vedrustatud esilibisti, mida saab töö käigus vajadust mööda reguleerida, see võimaldab mullapinda optimaalsel moel tasandada. Kui töötatakse koos külvikuga, saab erinevaid piisid või nn hanijalgkobestit valida mulla tiheduse ja keskjoone markiiride järgi.

Kultivaator Lemken Quarz 7

• Toodetud Saksamaal
• Esindaja Eestis: Konekesko Eesti
• Töölaius 3 ja 4 meetrit
• Mass kahe rea Marathon-piidega 648–888 kg
• Mass kahe rea hanijalgpiidega 612–834 kg
• Mass peitlite ja kolme rea Gamma-piidega 631–865 kg
• Mass kahe rea kõvasulamist piidega ja hüdraulilise lõikenurga muutmise seadmega 822–1056 kg
• Veojõuvajadus 67–142 hj
Allikad: Konekesko, Lemken

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles