Talupidajate esindaja: tänavu esitatud rändlindude kahjud on hirmutavad

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy

Eestimaa Talupidajate Keskliidu juht Kerli Ats ütles Maamessil Postimehe ja Maa Elu stuudios, et kuu aja jooksul liidule esitatud hinnangulised kahjud, mille on põhjustanud rändlinnud, on hirmutavad.

Talupidajate keskliit lõi rändlindude ja šaakalite tekitatud kahjude registreerimiseks rakenduse, kus talunikud saavad anda teada ja saata fotosid ja videosid, millist kahju on tekitanud hanelised ja näiteks ka šaakalid. Maamessi ajaks oli talunikel olnud võimalus juba kuu aega neid kahjusid juba esitada.

“See võimaldab talupidajatel sisestada oma kahjusid informatiivses vormis,” selgitas Ats ja lisas, et rakendus annab võimaluse lisaks saada ülevaade ka hinnangulisest kahjust.

“Kahjude hinnangud, mis meieni on jõudnud, on üsna hirmutavad,” lisas Ats ja tõi näite, et intervjuu toimumise päeval oli näiteks üks talunik Pärnumaalt sisestanud hinnangulise kahju suuruses 30 000 eurot.

Kahjudest ülevaate saamine aitab keskliidul kui talunike esindusorganisatsioonil paremini talunikke selle mure korral esindada. Probleem on tema sõnul suur ja lisaks rändlindudele on kasvav ka mure šaakalitega, kes tekitavad lambakasvatajatele tõsiseid probleeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles