Kohtume Maamessil!

Peeter Raidla
, Maa Elu peatoimetaja
Copy
Maamessi külastajate arv aastate lõikes. FOTO: Ain Kivilaan/Maa Elu
Maamessi külastajate arv aastate lõikes. FOTO: Ain Kivilaan/Maa Elu Foto: Ain Kivilaan/Maa Elu

Tänavu juba 27. korda toimuv iga-aastane Maamess ei ole enam ammu lihtsalt üks suur näituseväljak. Kokku on küll 70 000 ruutmeetrit messipinda, aga see ehk polegi kõige tähtsam.

Nagu Maamessi projektijuht Margus Kikkul on tõdenud, kandub messiaegne melu üle terve Tartu linna ja ilmselt kaugemalegi. Terved sõpruskonnad kavandavad ühiseid messikülastusi ja koosviibimisi. Tihtipeale tullakse koos perega.

Ehkki Maamess on mõeldud eeskätt spetsialistidele, kellele on suunatud ka ettevõtete kliendipäevad, annab mess läbilõike kogu meie maaelust ja ka maal töötamise võimalustest.

Sel aastal on Maamessil esindatud 480 eksponenti 12 riigist. Võrdluseks: mullusel messil oli 470 eksponenti seitsmest riigist. Ja kui mullu püstitati külastusrekord (ühtekokku 44 305 külastajat), siis ilmateenistuse lubatud igati päikeseküllane ilm messipäevadel soodustab igati uue tähise püstitamist. Kuid ega seegi pole eesmärk omaette.

Kõige olulisem on mõistagi see, et Maamess suudab pakkuda kõigile huvilistele äärmiselt sisukat ja loodetavasti ka kasulikku nädalalõppu. Ja kes tahab näha midagi tõeliselt uut, see otsigu messikataloogi või ka meie tänase lehe abil üles messinaelad. Raievõistlustest ja võsalõikajate jõukatsumisest rääkimata.

Kohtumiseni Maamessil!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles