Maamessi maanädal kuulutatakse Tartus avatuks kartuliteemalise sündmusega (1)

Copy
Foto: AS Tartu Näitused

Teisipäeval, 23. aprillil toimub Tartu Raekoja platsil traditsiooniks kujunenud Maamessi maanädala avatseremoonia, mis sisustatakse sel korral kartulitemaatiliste tegevustega.

Maanädal avatakse südapäeval, kui messikorraldajad küsivad Tartu linnapealt Urmas Klaasilt võimu sümboolselt nädala lõpuni maameeste kätte. Sellele järgneb kahetunnine programm, kus tutvustatakse tänavust Maamessi ning viiakse läbi kõiksugu jõukatsumusi. “Maamessi tänavuse graafika keskmes on kartul. Soovime messiga ja maanädala avasündmusega kartulile kui eestlaste jaoks väga tähtsale toidukultuurile tähelepanu tõmmata,” rääkis Maamessi projektijuht Margus Kikkul.

Koostöös Eesti Põllumajandusmuuseumiga toimuvad mitmesugused võistlused, muuhulgas saab linnarahvas end proovile panna kartulisortide äratundmises, kartulikoti aja peale hoidmises ja kartuli koorimises ning mängida köögiviljakabet. Eesti Taimekasvatuse Instituut tutvustab aga erinevaid kartulisorte ning räägitakse kartuli aretusest ja kasvatamisest.

Raekoja platsil toimub ka põllumajandustehnika näitus, kus saab uudistada vanaegset traktorit ja kartulipanemismasinat ning moodsaid põllutöömasinaid. Lapsed saavad meelt lahutada ponisõiduga.

Maanädala avasündmus algab kell 12.00 ja kestab kella 14ni.

Maamess avatakse külastajatele aga neljapäeval, 25. aprillil kell 10.00.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles