Tori hobusekasvanduse kompleksile otsitakse restaureerijat (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori hobusekasvatus.
Tori hobusekasvatus. Foto: ANTS LIIGUS / PRNPM/EMF

Sihtasutus Eesti Maaelumuuseumid kuulutas välja riigihanke Tori hobusekasvanduse kompleksi ehitustööde tegemiseks.

Muu hulgas soovib sihtasutus restaureerida Tori mõisa ponitalli, sepikoja, ratsutajate maja ja neli tallihoonet, selgub hanketeatest. Viimased ehitustööd peavad valmima hiljemalt 2020. aasta mais.

Sobiva pakkuja viimase kolme riigihanke algamise ajaks lõppenud majandusaasta netokäive peab igal aastal olema vähemalt 1,5 miljonit eurot. Hankele saab pakkumusi esitada 10. mai hommikuni.

Detsembris tutvustas sihtasutus restaureeritud tallihoonet number 6, mis oli esimene kompleksi restaureeritavatest hoonetest. Esimese etapi maksumus oli ligi 650 000 eurot.

Sihtasutus ei tule hobusekasvatajatega konkureerima, vaid läbi taristu pakume hobumajandussektorile võimaluse arenguks.

"Tori hobusekasvandus on Eesti loomakasvatus- ja hobumajandussektori jaoks märgilise tähendusega. Lähiaastatel plaanime korda teha kogu Tori hobusekasvanduse kompleksi ning sellest peaks saama rahvusvaheliselt tuntud hobumajanduskeskus. Sihtasutus ei tule hobusekasvatajatega konkureerima, vaid läbi taristu pakume hobumajandussektorile võimaluse arenguks," ütles mullu suvel sihtasutuse nõukogu esimees, maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles