Kui poes on kevadel väikseid noori lehtpeedilehti, siis needki on koos rabarberiga huvitavad. Tükeldage rabarberivars peeneks ja pange koos natukese vee ja suhkruga pannile paariks minutiks hauduma. Tõstke rabarberiviilud pannilt, sinna jäänud vedelikule lisage 2 sl punase veini äädikat. Kuumutage, kuni vedelikku natuke vähemaks jääb, siis lisage paar sl oliiviõli. Laotage kaussi lehtpeedid, neile omakorda rabarber ja siis niristage sinna kastmeks pannil olev vedelik.
Rabarber on hea ka marinaadides, sest teeb liha pehmeks ja mahlaseks. Sea sisefileed võiks enne grillimist marineerida nii. Lõigake fileetükk pooleks. Tükeldage rabarber (u 2 dl), 1–2 sibulat ja pressige katki paar küüslauguküünt. Segage rabarberi- ja sibulatükid ning küüslauk, lisage sojakaste ja oliiviõli (mõlemat ½ dl) ja 2 sl punast veini või veiniäädikat. Maitsestage musta pipra ja rosmariiniga. Pange liha tugevasse suletavasse kilekotti ja tõstke marinaadisegu lusikaga lihale. Pange kilekotis liha järgmise päevani külmikusse marineeruma, aeg-ajalt võiks kotti liha paremaks maitsestumiseks liigutada.
Kui armastate grillil küpsetada fooliumisse mähitud toidupoolist, võite fooliumi prooviks asendada ka rabarberilehtedega.
Kui tahate rabarberit sügavkülma panna, et seda hiljem nt koos maasikate või vaarikatega hoidistada, kasutage kevadist saaki, kus on vähem oblikhapet.
Hilissuvist rabarberit on soovitatud hoopis kuivatada. Selleks tuleb koorimata varred pikuti hästi peenteks ribadeks lõigata ja neid siis saunas nööril kuivatada. Ribad on piisavalt kuivad, kui need painutades murduvad. Tükeldatult võib neid hoida paberkotis, et neid siis enne roogades tarvitamist u ööpäev toatemperatuuril vees leotada.
Rabarberist saab teha mõnusat kaneeli ja sidruniga maitsestatud suvejooki kalja. Üle-eestilise koduveinivõistluse finaali on jõudnud maasika-rabarberi vahuvein ja mitmed teised rabarberiveinid. Võistluskajastustest on meelde jäänud, et see vein tasub käima panna suve alguses, kui rabarberid on mahlasemad, koorimata vartest tuleb ilus roosa vein, mis sobib hästi piknikujoogiks ja näiteks vee asemel kasutatud kasemahl teeb veini aromaatsemaks. Tegemisõpetuse ja mitu retsepti leiate Veinivilla pidaja Tiina Kuuleri raamatust „Koduveini aabits”.
Enne, kui veini käima panete, tasub seda ehk proovida: oma poolkuiv-poolmagus rabarberivein on olemas nii Allikukivi veinimõisal Pärnumaal kui ka koduveinitarkust jagaval Veinivillal Harjumaal.