Riik pakub Põltsamaa roosiaia maaküsimusele lahendust

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1432 ruutmeetri suurune tükk Põltsamaa roosiaiast asub riigimaal ja riik ei saa lubada maa ebaseaduslikku hõivamist, ütleb ministeeriumi ametnik.
1432 ruutmeetri suurune tükk Põltsamaa roosiaiast asub riigimaal ja riik ei saa lubada maa ebaseaduslikku hõivamist, ütleb ministeeriumi ametnik. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Keskkonnaministeeriumi hinnangul saaks Põltsamaa roosiaia maaküsimus lahendatud, kui Põltsamaa vallavalitsus taotleks roosiaia kasutuses oleva riigimaa tüki enda omandisse.

„Põltsamaa roosiaed on sümboli väärtusega menukas turismiobjekt,“ märkis keskkonnaministeeriumi asekantsler Margit Martinson. „Kindlasti pole riik huvitatud selle kahjustamisest. Just seepärast suhtleme vallaga ning püüame roosiaia maaküsimuse kõigile sobivaimal viisil ära lahendada.”

1432 ruutmeetri suurune tükk Põltsamaa roosiaiast asub riigimaal. Viis aastat tagasi andis riik roosiaeda pidavale osaühingule Eesti Roos sellel maatükil tegutsemiseks ajapikendust, sõlmides selleks riigimaa kasutuse lepingu. See leping lõppes tänavu 4. märtsil.

„Nende viie aasta jooksul pole omavalitsus avaldanud soovi seda maad enda omandisse saada,” nentis Martinson.

Martinson rõhutas, et riik ei saa lubada maa ebaseaduslikku hõivamist. „Roosiaia pidajale on juba korra vastu tuldud. Kui vald maa omandamisest huvitatud pole, on riik sunnitud selle siiski enampakkumisele panema. Usume, et mõistlik lahendus leidub,” märkis Martinson. „Ja kindlasti tahab riik Põltsamaa kauneid roose säästa.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles