Hispaanias kõneldi Euroopa noortalunike tulevikust

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanias Valencias toimus Euroopa ühistute liidu Cogeca ärifoorumil "Noortalunikud ja tuleviku põllumajandusühistud".
Hispaanias Valencias toimus Euroopa ühistute liidu Cogeca ärifoorumil "Noortalunikud ja tuleviku põllumajandusühistud". Foto: https://copa-cogeca.eu

Hispaanias Valencias toimus 21. märtsil Euroopa ühistute liidu Cogeca ärifoorumil "Noortalunikud ja tuleviku põllumajandusühistud". Eestist osalesid foorumil Eestimaa Talupidajate Keskliidu juhatuse liige Kerli Ats ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja Brüsseli esinduse juht Ene Kärner.

Cogeca ärifoorumil osales üle 300 osaleja 24 ELi liikmesriigist. Enamik osavõtjad olidki noored põllumajandustootjad kogu euroliidust, kes soovisid kujutada oma nägemust põllumajanduse ühistute tulevikust. Foorum korraldati koostöös ühistuga Agro-alimentarias de España.

Ärifoorumil oli noortel põllumajandustootjatel võimalus avaldada oma arvamust sektori tuleviku kohta: millised on nende vajadused, kuidas toimetada toode paremini tarbijani jpm.

Cogeca president Thomas Magnusson rõhutas pressiteate vahendusel, et „noored põllumajandustootjad on tulevase põllumajandus- ja toiduainesektori elujõud ning ühistegevus annab võimaluse väljakutsetega toime tulla. Põllumajandusühistud vajavad noori põllumajandustootjaid ja noored põllumajandustootjad vajavad põllumajandusühistuid. Noored ja ühistud on suurepärane kooslus, et kujundada ühiselt tuleviku põllumajandussektori nägu.“

Cooperativas Agro-alimentarias de España president Ángel Villafranca aga rõhutas, et noorte peamiseks väljakutseks on põllumajandustegevuse kasumlikkus ja selleks vajavad konkurentsivõimelisi ja elujõulisi põllumajandusettevõtteid, mistõttu on selge strateegia ja tulevikuplaanidega ühistud Euroopa põllumajandustootjate parim võimalus. Me peame noortele vastu tulema, nemad on eagi on meie ühistute juhid.”

https://copa-cogeca.eu/Download.ashx?ID=1938869&fmt=pdf

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles