Esimesed tänavused parimad toiduained on selgunud

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarioinen Eesti Mamma kõrvitsa-kohupiimapannkoogid tunnistati võitjaks nii valmistoitude kui ka magustoitude kategoorias.
Saarioinen Eesti Mamma kõrvitsa-kohupiimapannkoogid tunnistati võitjaks nii valmistoitude kui ka magustoitude kategoorias. Foto: Erakogu

Eesti Parima Toiduaine konkursil on selgunud esimesed tiitlivõitjad. Tänavune parim piimatoode on Saaremaa Piimatööstuse Öko täispiim, parim pagaritoode Leiburi OatFit Kaeraröst ning parima kastme tiitli pälvis Valio Alma Eesti DIP! soolakurgi ja küüslauguga.

Saarioinen Eesti Mamma kõrvitsa-kohupiimapannkoogid tunnistati võitjaks nii valmistoitude kui ka magustoitude kategoorias.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on see erakordne juhus, et üks toode pälvib hõbemärgi kahes toidukategoorias nagu seda tegid Mamma kõrvitsa-kohupiimapannkoogid. „Pannkookide mõnusalt hõrk ja mahlane koostis ja mahedalt magus maitse teevad sellest ühelt poolt hea desserdi argiõhtusse või pidulikumale õhtusöögile, teisalt on väiksed pannkoogid tänu mugavale

taassuletavale pakendile ka hea vahepala kiiresse päeva või pikale autosõidule,” räägib ta.

Parima piimatoote tiitli pälvinud Saaremaa Piimatööstuse Öko täispiima puhul tõi hindamiskomisjon esile selle eheda puhta maitse, mis on märk väga kõrgest kvaliteedist, ning mõnusalt käepärase pakendi.

Leiburi OatFit Kaerarösti pidas hindamiskomisjon hõbemärgi vääriliseks seetõttu, et vaatamata väga kõrgele kaerasisaldusele, mis tõstab toote tervislikke omadusi, oli toode äärmiselt meeldiva maitse ja õhulise tekstuuriga.

Valio Alma Eesti DIP! soolakurgi ja küüslauguga pälvis Eesti Parim Kaste 2019 väärilised punktid tänu ka varasematel aastatel tunnustust pälvinud kohupiima baasil loodud dipipõhjale, mis muudab kastme alternatiividest tervislikumaks. Samuti avaldas komisjonile muljet eestimaalastele väga omane maitsekombinatsioon, mis on pakendatud kaunisse sini-must-valge kujundusega topsi.

Potisepa sõnul jätkub täna hõbemärkidele kandideerivate toodete hindamine ning parimad tooted valitakse välja liha- ja kalatoodete, puu- ja köögiviljatoodete, kondiitritoodete ja muude toodete kategoorias.

Tooteid hindab komisjon, kuhu kuuluvad kokad, õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõud, toitumisteadlased, järelvalveasutuste ja kaubandusettevõte esindajad ning teised toiduga töötavad asjatundjad.

Üldkonkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer.

Ühtekokku osaleb tänavu Eesti Parima Toiduaine konkursil 180 Eesti toiduainet ja jooki. Konkursi kuldmärgi saanud võidutoode kuulutatakse välja 24. aprillil toimuval Toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Üks konkursi 25-aastase ajaloo jooksul tunnustatud toiduaine pälvib juubeliaasta puhul ka eriauhinna - Eesti Parim Toiduaine 25 Grand Prix tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles