Põlvamaa kolib kolmeks päevaks pealinna

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvamaalt kolib kolmeks päevaks pealinna ka Üvasi talu perenaine, kitsekasvataja Anne Grünberg. Tema paneb välja auhinnatud grilljuustud, mis on tuntud üle Eesti.
Põlvamaalt kolib kolmeks päevaks pealinna ka Üvasi talu perenaine, kitsekasvataja Anne Grünberg. Tema paneb välja auhinnatud grilljuustud, mis on tuntud üle Eesti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põlvamaa väiketootjad ja turismiettevõtjad kolivad ­22.–24. märtsiks pealinna hiljuti avatud T1 Mall of Tallinn keskusesse.

Sihtasutuse Põlvamaa Arenduskeskus eestvedamisel toimuval ettevõtmisel saab avastada Põlvamaa toidu- ja käsitöötooteid.

Lisaks leiab häid pakkumisi kohalikelt turismiettevõtjatelt. Kohale läheb 25 ettevõtjat, kellest pooled kannavad Põlvamaa „Rohelisemat märki”.

Lisaks ettevõtjate ühisele turundamisele on see maakonda tutvustav üritus, ütles projektijuht Kaisa Tammoja. Kolme päeva jooksul näidatakse pealinlastele, mida tähendab tunnuslause „Põlvamaa – rohelisem elu” ja miks võiks Põlvamaad külastada.

Ettevõtlusnõustaja Diana Plakso märkis, et müügiartiklid on pealinlase jaoks erilised, neid tavapoest ei saa. „Tuleme ise kliendi juurde, sest väiketegijale on otsekontakt kõige väärtuslikum. Nii saab ka ettevõtja vahetu tagasiside toote kohta ja kliendil on võimalus tootjaga suhelda.”

Külastajatele pakutakse väga mitmesuguseid tooteid. Näiteks on saadaval suus sulavad ja auhinnatud Üvasi talu grilljuustud, mida teeb parima noortaluniku ja rahvapõllumehe tiitliga pärjatud Anne Grünberg. Ta peab koos perega 200pealist kitsekarja ning on grilljuustudega tuntud üle Eesti. Muide, tuntud pole mitte ainult tema tehtud juustud, vaid ka tema humoorikad jutud elust talus.

Kolme päeva jooksul näidatakse pealinlastele, mida tähendab tunnuslause „Põlvamaa – rohelisem elu” ja miks võiks Põlvamaad külastada.

Kohal on ka Tillu Kodukohviku küpsetised, ainulaadne veganimaius Trühvlik, teravamate elamuste otsijale küüslaugutooted, külmpressitud kanepiseemneõli, Süvahavva Loodustalu teed, mahe küülikuliha, Käbliku Pruulikoja õllevalik ja palju muud. Käsitööliste lettidelt leiab erilisi ja ainulaadseid kingitusi nii sünnipäevaks kui ka pulmadeks.

Hotell Pesa, Taevaskoja Turismi- ja Puhkekeskus ning Eesti Maanteemuuseum tutvustavad Põlvamaal suvepuhkuse veetmise võimalusi, kanuumatk.ee meeskond on kohal lausa kärestikuparvega.

Kolme pealinnapäeva sisse mahub ka muusikalisi etteasteid: reedel ja pühapäeval esineb Henrik Hinrikus ning laupäeval Jalmar Vabarna.

Põlvamaa Arenduskeskus korraldas sarnase ürituse 2016. aastal Solarises. Osalenud ettevõtjad ja keskus jäid rahule. „Eelmisel sügisel tegime ettevõtjatega intervjuusid ja selliste ühisturundusürituste vastu tunti kõige rohkem huvi,” sõnas Tammoja. Seega võib öelda, et algatus uuesti pealinna minna tuli ettevõtjatelt. „Ühised müügiüritused ei ole tarvilikud mitte ainult uutele ja väikestele ettevõtetele. Toidutoodete puhul on degusteerimine ja otsekontakt kliendiga väga tähtis.”

Lisainfot ürituse kohta leiab Facebooki lehelt „Põlvamaa päevad pealinnas”. Ettevõtmist toetatakse projekti „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles