Põllumehed soovivad uuelt valitsuselt toetust investeeringutele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Põllumajandus-kaubanduskoja hinnangul peaks uus võimuliit töötama välja põllumajanduse tervikliku riskijuhtimise poliitika ning soodustama sektorisse uue kapitali kaasamist ja investeeringuid.

Põllumajanduskoda soovib et ametisse astuv uus võimuliit töötab välja tervikliku riskijuhtimise poliitika, mis annab võimaluse põllumajanduse ja toidutootmisega seotud riskide ning kriisidega toimetulemiseks, teatas koda.

"Eesmärgiks peab olema tootmise stabiilse arengu tagamine ning põllumajandussektorisse täiendava kapitali kaasamise ja tehtavate investeeringute soodustamine. Seejuures tuleb silmas pidada turu- ja ilmastikuriske, looma- ja taimehaiguste levikut, poliitilisi ja teisi riske," ütles pressiteate vahendusel Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Sõrmus tõi ka esile, et koda on viimastel aastatel töötanud selle nimel, et Eesti viljakasvatajatel tekiks võimalus saagikindlustuse kasutamiseks. Maaelu arengukavas on tänaseks loodud meede riskijuhtimise toetamiseks.

Järgmise sammuna tutvustab Saksamaa kindlustusühistu Vereinigte Hagel esindaja Janusz Pavel foorumil põllumeestele saagikindlustuse pakkumise kogemusi ja võimalusi Balti riikides, lisas koda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles