Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Kaer, ristik ja lutsern võivad saarlasetele avada uued turud

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kaerapiim.
Kaerapiim. Foto: Arturs Budkevics / PantherMedia / Arturs Budkevics

PRIA toetas Saaremaal registreeritud taimsete valkude innovatsiooniklastrit ligi 800 000 euroga, andmaks tööstustele võimaluse viia tootmine uuele tasemele ning anda toorainele kohapeal suurem väärtus, kirjutab Saarte Hääl.

Saare maakonnast löövad projektis kaasa Saaremaa Piimatööstus, Saaremaa DeliFood, Muhu Leib ja Valjala POÜ. Kui esimesed kolm on huvitatud taimsetel valkudel põhinevate uute toodete väljatöötamisest, siis viimane neist on kambas põllumaadega – uuringute ja katsete läbiviimiseks on tarvis ka testpõlde.

Kui projekt töösse läheb, on see kohalike põllumeeste jaoks veel üks hea võimalus pääseda turule ka taimse valguga.

Tegemist on sisuliselt tooraine kohapeal väärindamise ja selle eest väärilise tasu saamisega. Üheks võimaluseks on kaerapiima tootmine, aga mujal maailmas on tõusvas trendis ka näiteks ristiku- ja lutsernivalkude kasutamine.

Loe pikemalt Saarte Häälest

Tagasi üles