Talupidajate keskliit kutsub asendustalunikuks

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakasvatuses käib töö seitse päeva nädalas ja seetõttu on talunikul sageli keeruline kodust eemal olla. Asendustaluniku abi on selleks üks võimalus.
Loomakasvatuses käib töö seitse päeva nädalas ja seetõttu on talunikul sageli keeruline kodust eemal olla. Asendustaluniku abi on selleks üks võimalus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

“Sul on põllumajandusalane haridus ja oskad loomadega ümber käia? Tule asendustalunikuks!” seisab Eesti Talupidajate Keskliidu kodulehel olevas üleskutses.

Loomakasvatuses käib töö seitse päeva nädalas ja seetõttu on ka kvaliteetsel tööl väga oluline roll. Paraku on sektoris kvaliteetset tööjõudu puudu ning võimalus tellida oma tallu asendaja puhkuse ajaks või haigestumise korral on äärmiselt oluline.

Kümne aastaga on talupidajate asendusteenistusest kujunenud väga oluline teenus, mida riigi toel talunikele pakkuda.

Asendusteenistus on tööjõuvahendusteenus loomakasvatustalunike asendamiseks, seda nii planeeritud puhkuse, komandeeringu kui ka ootamatu haiguse korral. Asendusteenistuse eesmärgiks on pakkuda taludele kvaliteetset ja kiiresti kättesaadavat teenust kõigis Eesti maakondades.

  • Asendusteenistusega liitumiseks peab olema põllumajanduslik keskeri-, kutsekesk- või kõrgharidus. Oluline on ka eelnev töökogemus põllumajandusettevõtetes.
  • Asendusteenust korraldab Eestimaa Talupidajate Keskliit. Võta nendega ühendust info@taluliit.ee.

Loe, millised ülesanded ootavad asendustalunikku ja mis on selle töö eelised, liidu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles